Dışişleri Bakanlığı’ndan İsraillilerin Mescid-i Aksa baskınına tepki

Dışişleri Bakanlığı, radikal Yahudilerin Mescid-i Aksa baskınına “Bölgedeki tırmanmayı daha da artıracak bir kışkırtma” ifadeleriyle tepki gösterdi.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 19:33
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2024 19:53
Dışişleri Bakanlığı’ndan İsraillilerin Mescid-i Aksa baskınına tepki
CS
Canan Salman Editör

İsrail, radikal Yahudi anlayışına tamamen teslim oldu.

Kabinede her gün soykırım istediklerini haykıranlar bakanlık koltuğunda oturuyor.

Radikal Siyonist isimlerin başında da Itamar-Ben Gvir geliyor. İsrailli bakan, fanatik Yahudileri yanına alıp Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

"Buranın idaresi ve egemenliğiyle ilgili büyük gelişmeler var" diyen aşırı sağcı Itamar-Ben Gvir, cılız kalan ateşkes ve barış seslerini bir kez daha bastırdı.

Radikal bakan, Kudüs’ün tarihi statüsünü de bu hareketiyle hiçe saydı.

İsrailli soykırım yanlısı bakana Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki geldi.

Aralarında Bakanların da bulunduğu yüzlerce radikal İsrailli tarafından Mescid-i Aksa’ya polis koruması altında baskın düzenlendiğine işaret edilen açıklamada, bu provokatif eylemin, İsrail tarafının barışa ulaşmak niyetinde olmadığını bir kez daha gözler önüne serdiği vurgulandı.

Açıklamada, yapılan baskın eylemi, Kudüs’ün tarihi statüsünü ihlal eden ve bölgedeki tırmanmayı daha da artıracak bir kışkırtma olarak nitelendirildi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Hükümetinin Gazze’de sürdürdüğü vahşetin durdurulması ve tüm bölgenin istikrarını hedef alan bu tip eylemlerin önlenmesi için uluslararası toplumun derhal harekete geçmesi gerektiğini altı çizildi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa