Gökdemir Hava Savunma Sistemi ilk atış görüntüleri

ASELSAN tarafından geliştirilen GÖKDEMİR Hava Savunma Sistemi’nin (HSS) ilk atış görüntüleri kamuoyuyla paylaşıldı. Bu yeni nesil savunma platformu, TÜBİTAK-SAGE tarafından geliştirilen GÖKDOĞAN füzesini kullanarak dikkat çekiyor.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 20:16
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2024 20:25
Gökdemir Hava Savunma Sistemi ilk atış görüntüleri
BY
Barış Yılmaz Editör

Türkiye’nin katmanlı hava savunma sistemlerini yerli ve milli kaynaklarla oluşturma hedefi doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

Bu bağlamda ASELSAN’ın GÖKDEMİR Hava Savunma Sistemi de bu sürecin önemli bir parçası olarak öne çıkıyor. 

Sistemin GÖKDOĞAN füzesini kullandığı atış görüntüleri ise ilk kez yayınlandı.

Görüntülerde, geri sayım sonrası hedefe yöneltilen harp başlıksız test füzesinin, hedefine tam isabet sağladığı görülüyor. 

GÖKDEMİR Hava Savunma Sistemi’nin, GÖKDOĞAN füzesini kullanarak günümüzün hava tehditlerine karşı etkili bir çözüm sunması planlanıyor. Ayrıca, GÖKDOĞAN füzesinin kara konuşlu hava savunma sisteminde kullanımının başarılı bir örneği olarak da dikkat çekiyor. İlerleyen süreçte, benzer türdeki diğer füzelerin de sisteme entegre edilmesi hedefleniyor.

GÖKDEMİR sistemi, 8 ila 12 GÖKDOĞAN füzesinin entegre edilebilmesine olanak sağlıyor ve orta menzil ile orta irtifa hava savunmasında kullanılmak üzere tasarlanmış. Sistemin birincil hedefleri arasında savaş uçakları, silahlı/silahsız insansız hava araçları, seyir füzeleri, kara-hava füzeleri ve helikopterler bulunuyor.

GÖKDEMİR, hızlı intikal ve mevzilenme süresi ile öne çıkıyor. Döner Taret Yapısı, 360 Derece Tehdit İmha Kabiliyeti, Çoklu Angajman ve Ardışık Ateşleme, Veri Bağı ile Ara Safha Güdüm, Füze Yükleme Platformu ve Vinç Sistemi, Çok Kullanımlı Kanister ve Telli/Telsiz Haberleşme gibi gelişmiş özelliklerle donatılan GÖKDEMİR, modern savaş koşullarına uygun olarak geliştirildi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa