Davutoğlu'ndan AK Parti'ye katılacakları iddiasına yanıt

Davutoğlu, AK Parti’ye katılacaklarına ilişkin iddialara karşı “1 senedir aynı yalan haber. Gelecek Partisi kimseye vagon olmak için kurulmadı” dedi.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 20:57
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2024 21:15
Davutoğlu'ndan AK Parti'ye katılacakları iddiasına yanıt
BY
Barış Yılmaz Editör

İYİ Parti heyeti, Gelecek Partisi'ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu basına açıklamalarda bulundu.

Dervişoğlu, çiftçilerin ürettiklerinin karşılığını alamadığı ama bankaların yüksek oranda kâr elde ettiği bir dönem yaşandığına işaret etti.

AK Parti'ye geçeceği iddia edilen milletvekilleri hakkında da yöneltilen soru üzerine Dervişoğlu, bu isimlerin zaten bağımsız olduklarını hatırlatarak “Gidebilirler” dedi.

Dervişoğlu, aralarından ayrılan arkadaşlarıyla ilgili hiçbir zaman olumsuz açıklama yapmadıklarını ve bu tavrın değişmeyeceğini kaydetti.

AYM'nin kararının uygulanmadığı yerde TBMM’nin zor durumda olduğunun altını çizen Dervişoğlu, “Can Atalay mecliste yemin edip o sıralarda oturmalıdır” ifadesini kullandı.

Dervişoğlu,  şimdiye dek uygulanan yanlış kararlara son verilip hakkın teslim edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ahmet Davutoğlu, Ak Parti’ye katılacakları iddialarına ilişkin, mitomaninin sürekli yalan söyleyerek karakterini yalana ayarlayan kişi anlamına geldiğini aktardı.

1 senedir hala aynı yalan haberin dolaşıma sokulduğunu belirten Davutoğlu,şöyle konuştu:

Can Atalay meselesini değerlendirirken hukuki hiyerarşinin olmadığına dikkati çeken Davutoğlu, hukukun siyaset üzerinde baskı aracı olarak kullanılmaya başlandığını ifade etti.

Davutoğlu, hukuk belli kesimin elinde keskin bir kılıç haline gelirse işlemeyeceği uyarısında bulundu.

Yasaklara tümüyle karşı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, instagramın 1 hafta kapalı kaldığını, iktidarda olmanın tahammül gerektirdiğini bildirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa