Fahrettin Altun, Mescid-Aksa baskınını şiddetle kınadı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, binlerce siyonistin Mescid-i Aksa'ya saldırmasını şiddetle kınadı.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 23:56
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2024 00:09
Fahrettin Altun, Mescid-Aksa baskınını şiddetle kınadı
BY
Barış Yılmaz Editör

İsrail, kutsal mekanların maneviyatını kirletiyor.

Özellikle Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya yönelik baskı artıyor.

7 Ekim öncesinde de her Cuma, Aksa’da namaz kılan Müslümanlara yönelik saldırılara göz yuman hatta çanak tutan İsrail yönetimi, burada imamlık yapanları da sürekli baskı altına aldı.

İşgalci İsrail polisi, 10 günönce, eski Kudüs ve Filistin Müftüsü, Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri' yi önce gözaltına aldı sonra da 6 ay Mescid-i Aksa'ya giriş yasağı getirdi.

Aşırı sağcıların ve fanatik Yahudilerin etkisiyle alınan karar, ibadet özgürlüğüne, Mescid-i Aksa’nın kutisyeti ve Haşimi Vesayeti’ne aykırı olarak tepki çekti.

Bugün de, radikal bakanların da olduğu fanatikler Mescid-i Aksa’ya baskın yaptı.

O baskına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan sert tepki geldi.

Altun sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda, bütün gücünü dünyanın sessizliğinden alan İsrail polisinin gözleri önünde binlerce siyonistin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmesini, saldırmasını şiddetle kınadıklarını söyledi.

 Müslümanların ilk kıblesine yönelik alçak saldırıları kabul etmediklerinin altını çizen Altun, kan ve provokasyondan beslenen İsrail’e karşı tüm insanlığı güçlü bir ses vermeye, ahlak ve vicdan sahibi herkesi Aksa’nın çığlığını duymaya davet etti.

Altun, “Sessiz kalamayız, kalmamalıyız. Yüreklerimizi birleştirip, barbarlığa 'dur' demeliyiz” ifadelerini kullandı.

 İnsan haklarını, uluslararası hukuku hiçe sayarak yaşlı, kadın, çocuk on binlerce Filistinliyi şehit eden işgalci İsrail’in, er ya da geç hesap vereceğini belirten Altun, yaptıkları asla yanlarına kar kalmayacağını ifade etti.

Altun, şartlar ne olursa olsun Filistin halkının yanında duracaklarını, haklı davalarına sonuna kadar destek olacaklarını vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa