Murat Ağırel, İBB Başkanlığı kavgasına tutuşan CHP’lilere ayar verdi

31 Mart seçimlerinden sadece 4 ay sonra “2029’da kim İBB Başkanı olacak?” kavgasına tutuşan CHP’lilere gazeteci Murat Ağırel ayar verdi.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
14 Ağustos 2024 02:28
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2024 18:07
Murat Ağırel, İBB Başkanlığı kavgasına tutuşan CHP’lilere ayar verdi
BY
Barış Yılmaz Editör

31 Mart yerel seçimlerinde CHP tarihi bir başarı yakaladı.

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu yüzde 51,14 oyla yeniden İBB Başkanı seçildi. 39 ilçenin 26’sında CHP ipi göğüsledi.

O isimlerden birisi de yüzde 49.90 oyla Üsküdar’ı kazanan Sinem Dedetaş oldu.

Ancak, daha seçimlerin üzerinden 4 ay geçmişken İstanbul’daki ilçe belediye başkanları Ekrem İmamoğlu’nun koltuğu için yarışa koyuldu.

Erken seçim rüyası görenler 1,5 sene sonra Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olacağı öngörüsüyle gelen soruya da aynı iştahla cevapladı.

İmamoğlu’nun yerini bırakacağı isimler arasında anılan Sinem Dedetaş, "Bir buçuk sene sonra İstanbul Belediye Başkanı olmaya hazır mısınız?” sorusuna “Gayet hazırım” diye yanıt verdi.

Bu da tartışmaların fitilini ateşledi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Dedetaş’a, “Siyasi kariyerizm zehirdir. Sol siyasette kariyerizm olmaz, dert arkadaşı olunur.” sözleriyle yanıt verdi.

Dedetaş’ın aceleciliği aynı zamanda acemiliği olarak yorumlanırken daha düne kadar mesai arkadaşı olan ikilinin gözler önündeki çatışması erken alarm zillerinin çalmasına yol açtı.

Medyada, hangi belediye başkanın kimi desteklediği, CHP örgütündeki ağırlığı tartışılmaya başlandı.

Bu tablo, gazeteci Murat Ağırel’i de kızdırdı.

Ağırel, canlı yayında taraflara yüklenirken adeta siyasi ayar verdi.

Murat Ağırel şunları söyledi:

“Siz bunu kendi kişisel beceriniz olarak mı algılıyorsunuz? Siz kimsiniz arkadaş? Bu halk sizi çıkarmasını bildiği gibi indirmesini de bilir. Bu patavatsızlığınızı, bu başı boşboğazlığınızı ve bu düşüncesizliğinizin bedelini ödetir. Bırakın ya, işinize gücünüze bakın ya. Millet size hizmet için oy verdi kardeşim, hizmet edin. Projelerinizle konuşun. PR ile değil, şovla değil. Çıkın işinizi yapın ya. Be nedir ya? Aynı tartışmalarla yine yaptık. O cumhurbaşkanı olacak, o belediye başkanı olacak, o şu olacak. Ortada seçim yok. Seçimden çıkmışsın, ortada bir zafer var   ve bu zaferi sana vadeden, şartlı olarak veren yurttaş senden hizmet bekliyor. Hizmetini ver ya. Bırak, zaten ondan sonraki tartışmalar ileriki yıllarda yapılacak. Bugünden neyin lakaytlığı bu ya. Aklım almıyor”



Şimdi, daha İBB Başkanlığı’na oturalı 4 ay olan Ekrem İmamoğlu’nun halen oturduğu ve 5 yıl daha oturacağı koltuk için başlayan bu erken kavganın nereye evrileceği, genel merkezin buna müdahale edip etmeyeceği merak ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa