ABD'nin İsrail'e yeni silah satışına tepki!

ABD yönetiminin, Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail'e 20 milyar doları aşan silah ve mühimmat satışına onay vermesi, tepkilere yol açtı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Ağustos 2024 06:17
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2024 06:57
ABD'nin İsrail'e yeni silah satışına tepki!
AA
Kaynak AA

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail'e milyarlarca dolarlık yeni silah satışına onay vermesi, Amerikan kamuoyunda bazı kesimlerden tepki almasına neden oldu.

Filistin asıllı ABD Kongresi üyesi Rashida Tlaib, X hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD'nin söyledikleri ve yaptıkları" diyerek bu silah satışını eleştirdi. Bakanlığın açıklamasına tepki gösteren birçok kullanıcı, bu satışın Gazze'deki İsrail saldırılarına destek anlamına geldiğini belirtti.

Gazeteciler de X platformunda yaptıkları paylaşımlarda, ABD'nin İsrail'e silah desteği sağlamasının Orta Doğu barışına hizmet etmediğini vurguladı.


Devasa satışa onay

ABD'nin İsrail'e onayladığı 5 ayrı silah paketi, savaş uçakları, havadan havaya füzeler, tank mühimmatları ve taktik araçları içeriyor. En büyük kalemi oluşturan 18,9 milyar dolarlık satışta, 50 adet F-15IA savaş uçağı, 25 adet F-15I modernizasyon kiti ve ilgili mühimmatlar bulunuyor.

Diğer paketlerde, 30 adet orta menzilli havadan havaya füze sistemi (AMRAAM), 32 binden fazla tank mermisi ve 50 binden fazla top mermisi yer alıyor. Toplam değeri 20,3 milyar doları bulan bu satış paketi, Gazze'deki ateşkesin belirsiz olduğu ve gerginliğin arttığı bir dönemde onaylandı.

ABD Kongresi'nden bu satışa engel olacak bir adım beklenmiyor.

Bu satışla birlikte Joe Biden'ın görevi bırakana kadar bu savaşı durduracağı söylemleri bir kez daha havada kalmış oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa