Bolu Dağı'nda freni tutmayan tır kazaya neden oldu...

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde freni tutmayan tırın taksiye çarpması sonucu 1 kişi yaralandı. Kazanın detayları ve yaşananlar...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Ağustos 2024 06:38
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2024 06:38
Bolu Dağı'nda freni tutmayan tır kazaya neden oldu...
AA
Kaynak AA

Bolu'dan İstanbul yönüne doğru seyir halinde olan 14 GH 364 plakalı işlenmiş tavuk taşıyan tır, Bolu Dağı inişinde Taşaltı mevkiine geldiğinde frenleri boşaldı.

Sürücü, tırın kontrolünü kaybederek, önündeki T.C. idaresindeki 81 T 0513 plakalı taksiye çarptı. Trafik yoğunluğu nedeniyle A.M., tırı İstanbul yönünde ilerlemek yerine karşı şeride yönlendirdi.

Ters yöne giren sürücü, bariyerlere sürterek hızını yavaşlatmaya çalıştı ve yaklaşık 7 kilometre sonra Düzce'nin Kaynaşlı ilçesi Safranbolu mevkiinde aracı durdurmayı başardı.

Tırdan inen A.M., balatalardan duman çıktığını fark edince çevredeki vatandaşların yardımıyla polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen ekipler, tırın balatalarında çıkan yangını kısa sürede kontrol altına aldı.

Bu arada, tırın çarptığı takside yaralanan İ.K., ambulansla Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Türkiye'deki trafik kazalarının başlıca üç nedeni

Hız ihlali

Trafik kurallarına uymayarak aşırı hız yapma, kazaların en yaygın nedenlerinden biridir. Hız limitlerinin üzerinde seyretmek, sürücülerin araçlarını kontrol etmelerini zorlaştırır ve kaza riskini artırır.

Alkollü araç kullanımı

Alkollü sürüş, sürücülerin reflekslerini ve karar verme yeteneklerini olumsuz etkiler. Bu durum, kazalara yol açan önemli faktörlerden biridir.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik

Sürücülerin yola odaklanmaması, cep telefonu kullanımı, yorgunluk gibi dikkat dağınıklıkları, kazaların üçüncü büyük nedenidir. Bu tür ihmal ve tedbirsizlikler, ani karar verme durumlarında kazaya neden olabilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa