İtalya'da aşırı sıcaklar nedeniyle kırmızı alarm!

İtalya genelinde etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle bugün için bazı kentlerde "kırmızı alarm" verildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Ağustos 2024 07:18
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2024 07:18
İtalya'da aşırı sıcaklar nedeniyle kırmızı alarm!
AA
Kaynak AA

Sağlık Bakanlığı, hava sıcaklıklarını dört renk kategorisine göre sınıflandırarak risk seviyelerini belirledi ve bugün, başkent Roma dahil olmak üzere 19 kenti en yüksek risk seviyesi olan "kırmızı" kategoriye aldı.

Bakanlık, hafta boyunca yüksek sıcaklıkların devam edeceği uyarısında bulunarak, yarın ülkenin kuzeyinden güneyine 22 kent için "kırmızı alarm" verdi.

Dün Roma'da termometreler 43 dereceyi gösterdi

Özellikle hasta, yaşlı ve çocuklar gibi hassas grupların bu kentlerde yüksek sıcaklığın olumsuz etkilerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Bugün "kırmızı" alarm verilen 19 kentten biri olan başkent Roma'da, öğle saatlerinde termometreler 43 dereceyi gösterdi.

Çeşmelerden akan sularla serinlemeye çalıştılar

Tarihi başkenti ziyaret eden turistler, İspanyol Merdivenleri önündeki Barcaccia Çeşmesi gibi çeşitli noktalardaki çeşmelerden akan suyla serinlemeye çalıştı.

Roma'nın simge yapılarından tarihi Kolezyum'u ziyaret edenler için, sıraların bulunduğu yerlere büyük vantilatörler yerleştirildi ve güneşten korunmaları için portatif çadırlar kuruldu.

Turistler aşırı sıcaklardan şemsiyelerle korunmaya çalıştılar

Roma'ya komşu Vatikan Şehir Devleti'ni ziyaret eden turistler de, Aziz Petrus Bazilikası'na giriş için aynı meydanda beklerken şemsiyelerle kendilerini sıcaktan korumaya çalıştı.

Başkentteki birçok restoran ve kafe, açık alandaki oturma alanlarının üzerine su püskürten serinleme sistemleri kurarak müşterilerine rahatlama imkanı sağladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa