ABD'den olası İran saldırısına 'hazırız' mesajı...

Pentagon, Orta Doğu'daki durumun "çok ciddi" olduğunu, bununla birlikte, ABD'nin olası bir İran saldırısına "hazır" olduğunu açıkladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Ağustos 2024 08:49
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2024 08:54
ABD'den olası İran saldırısına 'hazırız' mesajı...
AA
Kaynak AA

Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, günlük basın toplantısında Orta Doğu'daki gergin duruma ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ryder, "Orta Doğu'daki durum şu anda çok ciddi." diyerek, Savunma Bakanı Lloyd Austin'in bölgeye ek savunma silahları ve mühimmat gönderilmesi talimatını verdiğini belirtti.

İran'ın İsrail'e misilleme yapma ihtimali sorulduğunda Ryder, "Bu kesinlikle mümkün." yanıtını vererek, olası saldırıları ciddiye aldıklarını ve bu nedenle hazırlıklı olduklarını vurguladı.


ABD'nin amacı, durumu yatıştırmak, güçlerini korumak ve İsrail'in savunmasına destek vermek olduğunu belirten Ryder, "Diplomasi için her zaman zaman vardır. Ancak İsrail'in savunması gerektiğinde, gereken adımları atmaktan çekinmeyiz." şeklinde konuştu.

Ryder ayrıca, bölgede daha geniş bir çatışmayı caydırmak, İran'ın misilleme tehdidine karşı önlem almak ve İsrail'in savunmasına yönelik taahhütlerini sürdürmek istediklerini ifade etti.

Son olarak, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da suikasta uğramasının ardından İran ve Hamas'ın İsrail'i suçladığını hatırlatan Ryder, Pentagon'un Orta Doğu'ya ek askeri varlıklar göndererek olası bir misillemeyi önlemeye çalıştığını belirtti.


İsrail ateşkes baskılarına katliamla karşılık veriyor

Filistin'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, İsrail'in ateşkes taleplerine karşılık olarak şiddeti artırdığını belirtti. Mansur, Orta Doğu'daki mevcut durumun ele alındığı BM Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, "Dünya ateşkes için baskı yaptığında, İsrail'in bunu kanlı saldırılarla yanıtlaması bir tesadüf değil" dedi. İsrail'in saldırılarının giderek daha acımasız hale geldiğini ve bu eylemlerle durmayacağı mesajını verdiğini ifade eden Mansur, uluslararası toplumun ateşkes çağrılarını memnuniyetle karşıladığını, ancak İsrail'in bu çağrıları engellemek için veto yetkisini kullanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. İsrail'in uluslararası toplumun taleplerine karşı durmaya devam edemeyeceğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa