Meteoroloji'den kuvvetli rüzgâr ve yüksek sıcaklık uyarısı

Bugün Türkiye genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak? Hangi illerde yağış bekleniyor? Detaylar haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
14 Ağustos 2024 08:59
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2024 11:27
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgâr ve yüksek sıcaklık uyarısı
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün yurdun kuzeydoğusu ile Doğu Akdeniz yer yer çok bulutlu olacak. Öğle saatleri itibarıyla Doğu Akdeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde sağanak yağış geçişleri görülecek. Akşam saatlerinden sonra Samsun ve Sinop'ta gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.


Yüksek hava sıcaklığı uyarısı

Yurdun diğer kesimlerinde yağış beklentisi yok. Türkiye genelinde bugün havanın az bulutlu ve açık olması bekleniyor. Yurdun batı kıyılarında sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde kalacak. Batı ve güneydoğu bölgeler için yüksek hava sıcaklığı uyarısı yapıldı.


3 bölgeye kuvvetli rüzgâr uyarısı

Rüzgar çoğunlukla kuzeyli yönlerden esecek. Akdeniz'in kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu'da rüzgarın güneyden zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Ege'nin kıyı kesimleri, Batı Karadeniz ve Marmara'da rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği öngörülüyor.

Ağustosta sıcaklık yüksek kalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar,  yurdun kuzeydoğu kesimlerinde Rusya üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkili olacağını ve bu bölgelerde serinleme yaşanacağını ifade etti. İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da ise sıcaklıkların mevsim normallerinin altına inebileceği öngörülüyor.


Güneybatıda Afrika sıcakları hissedilecek

Ağustos ayı boyunca sıcaklıkların genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini söyleyen Acar, özellikle güneybatı bölgelerinde Azor yüksek basıncının etkisiyle Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının etkili olacağını belirtti. Murat Acar, bu hafta yurt genelinde yağış beklenmediğini ve ağustos ayının kurak geçeceğini ifade etti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa