Ankara'da sokak köpekleri toplandı

Ankara'da sokak köpekleri veteriner eşliğinde toplandı. Toplanan köpekler araçlarla barınaklara götürüldü.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
14 Ağustos 2024 10:41
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2024 12:20
Ankara'da sokak köpekleri toplandı
O
Onur Çetinkaya Editör

30 Temmuz'da TBMM Genel Kurulunda kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan kanuna göre, sahipsiz hayvanlar, ilgili belediyeler tarafından hayvan bakımevine götürülecek ardından rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar bu yerlerde barındırılacak.


Hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen durumlarda, veteriner hekim tarafından ötenazi yapılmasına karar verilebilecek. 


Ötenazi işlemi veteriner hekim tarafından veya veteriner hekim gözetiminde yapılacak. 

 Yasanın geçmesinin ardından Türkiye'nin birçok yerinden sokak hayvanlarıyla ilgili toplama görüntüleri peş peşe gelmeye başladı. 

Cadde ve sokaklardaki köpekler toplandı 

Görüntüler, Ankara'nın Altındağ ilçesinde kaydedildi. 

Sokak köpekleri veteriner eşliğinde uyuşturuldu. Kendinden geçen köpekler yine zarar verilmeden araca bindirildi. Çok sayıda köpek toplanarak barınağa götürüldü. Uyuşturularak barınağa götürülen köpeklerin kısırlaştırılması bekleniyor. 

Altındağ'da köpek cesetleri bulundu

Diğer yandan aylardır sokak köpekleriyle ilgili tartışmalar sürüyor.  Geçtiğimiz günlerde yine aynı ilçede vatandaşlar tarafından boş arazide parçalanmış halde onlarca köpek cesedi bulunmuştu. 

Çevresi çitlerle çevrilmiş alandaki alanda bulunan köpeklerin poşete sarıldığı görülürken yaşananlar sosyal medyada infiale neden oldu. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa