Anket: Seçmenler Trump ve Harris'e hangi konularda güveniyor?

ABD'de seçmenler 5 Kasım'da sandık başına gidecek. Yapılan son anketler, seçmenlerin Trump ile Harris konusundaki düşüncelerini ortaya koydu.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
14 Ağustos 2024 10:52
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2024 11:25
Anket: Seçmenler Trump ve Harris'e hangi konularda güveniyor?
Hakan Öksüz Editör

ABD'de gerçekleştirilen bir ankete göre, 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde Demokratların adayı Kamala Harris'in "demokrasiye bağlılık ve disiplin" konularında daha güvenilir bulunduğu ortaya çıktı. Ekonomi ve göç gibi alanlarda Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın önde olduğu belirlendi.


Katılımcılara göre Harris daha dürüst

Associated Press (AP) ile NORC Halkla İlişkiler Merkezi tarafından 8-12 Ağustos tarihleri arasında yapılan ankette, 1164 katılımcıya başkanlık adaylarıyla ilgili çeşitli sorular yöneltildi.

Anket sonuçlarına göre, ABD'li yetişkinlerin neredeyse yarısı Harris'i "demokrasiye bağlılık ve disiplin" açısından daha uygun bir aday olarak görüyor. Trump'a ise bu konuda güvenenlerin oranı yüzde 30 olarak belirlendi. Katılımcıların yüzde 40'ı Harris'i "dürüst" olarak tanımlarken, Trump için bu oran yüzde 24'te kaldı.


Liderlik ve kriz yönetiminde eşitlik

Anket, her iki adayın da "güçlü lider olma ve kriz yönetimi" konusunda eşit oranda destek aldığını gösterdi. Bununla birlikte, ekonomi ve göç politikaları konusunda Trump'ın önde olduğu dikkat çekti.

Ekonomi alanında Trump önde

Ekonomi alanında, katılımcıların yüzde 45'i Trump'ın bu konuda daha başarılı olacağını düşünürken, Harris'e güvenenlerin oranı yüzde 38'de kaldı. Göç politikası konusunda da benzer bir tablo ortaya çıktı ve Trump bu alanda da Harris'in önünde yer aldı.


Irak, kürtaj politikası ve sağlık hizmetleri gibi konularda ise Harris'in daha iyi bir performans sergileyeceği yönündeki görüşler ön plana çıktı. Bu konularda, katılımcıların yarısı Harris'i daha yetkin bulurken, Trump'a güvenenlerin oranı 10 kişiden sadece 3'ü olarak belirlendi.

Gazze politikası Harris için zayıf nokta

Ankete göre, Gazze politikası konusunda Demokratların yalnızca yüzde 60'ı Harris'in Trump'tan daha iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyor. Bu oran, Harris'in kendi partisi içinde en zayıf kaldığı alan olarak dikkat çekti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa