ABD'li albaydan çarpıcı Türkiye ve PKK itirafı

ABD'li emekli Albay Douglas Mcgregor, PKK'lı teröristlerin Türkiye ile savaştırma planına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
14 Ağustos 2024 11:48
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2024 13:01
ABD'li albaydan çarpıcı Türkiye ve PKK itirafı
O
Onur Çetinkaya Editör

Amerika Birleşik Devletleri'nde emekli albay ve Savunma Bakanlığı eski danışmanı Douglas McGregor, yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti.


ABD ve İsrail'in “büyük savaş” senaryosunu değerlendiren McGregor, ABD’nin Suriye’de PKK’yı Türkiye’ye yönelik saldırılar için hazırladığını itiraf etti. Bu açıklamalar, Ortadoğu'daki gerilimin arttığı ve İran'ın İsrail'e olası bir misilleme saldırısının beklendiği bir dönemde geldi.

"Türkiye'yi savaştan uzak tutmaya çalışıyor"

McGregor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail'e yönelik sert eleştirilerini değerlendirirken, Erdoğan'ın Türkiye'yi savaştan uzak tutma çabalarına dikkat çekti. İsrail’in Lübnan’a müdahalesi durumunda, Lübnan’ın istikrarsızlaşabileceğini belirten McGregor, bu durumun Türkiye için de risk oluşturduğunu vurguladı.

ABD'nin PKK'yı destekleme politikası

ABD'nin terör örgütü PKK/YPG'yi Suriye'de eğitip donattığı ve silahlandırdığı uzun süredir biliniyor. Ancak McGregor'un itirafı, bu desteğin Türkiye'ye yönelik saldırılar için yapıldığını açıkça ortaya koyuyor. McGregor, ABD’nin daha önce de PKK'yı Türkiye'ye karşı kullanma stratejisini uyguladığını kabul ederken, İsrail'in de bu planların bir parçası olabileceğini öne sürdü.


“Türkler durumun farkında”

Eski Albay McGregor’un açıklamaları, bölgedeki dengeleri yeniden gözler önüne serdi. ABD'nin, Suriye'deki güçlerini Türkiye'ye saldırmaları için hazırladığını belirten McGregor, bu süreçte PKK, YPG ve diğer bazı örgütlerin kullanılacağını ifade etti. Türk yetkililerin bu durumun farkında olduğunu ve bundan rahatsızlık duyduklarını söyleyen McGregor, Rusya'nın da Kuzey Suriye'de yeni bir üs kurduğunu belirtti. Bu gelişmeler, bölgenin büyük bir savaşa doğru sürüklendiği endişesini artırıyor.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa