Bülent Arınç: AK Parti'nin kutlu yürüyüşü devam edecek

22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, AK Parti’nin kutlu yürüyüşünün devam edeceğini belirterek, "Bu tekerlek tümsekte kalmayacak" dedi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
14 Ağustos 2024 11:55
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2024 12:46
Bülent Arınç: AK Parti'nin kutlu yürüyüşü devam edecek
MP
Mevlüt Peker Editör

22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, AK Parti’nin kuruluş hikayesi ve bugün geldiği noktayı değerlendirdi. Arınç, AK Parti’nin Anadolu insanının statükoya karşı başkaldırışı olarak başladığını ve Erdemliler Hareketi’nin, milletin yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklara karşı bir mutabakat zemininde birleştiğini ifade etti.

"AK Parti, milletin doğal ittifakıdır"

Arınç, AK Parti’nin, bugünkü yapay ittifaklara nazaran milletin istiklal ve istikbal mücadelesinden sonra ortaya koyduğu en büyük ve en doğal ittifak oluşumu olduğunu belirtti. Bu davanın kurucusu olmaktan gurur duyduğunu vurgulayan Arınç, partinin karşılaştığı tüm zorluklarda inanç ve azimle yanında duranlara teşekkür etti, ahirete irtihal edenlere Allah’tan rahmet diledi.

"AK Parti, milletin gücüyle reformları hayata geçirdi"

AK Parti’nin en büyük başarısının, tüm reformları milletin desteğiyle hayata geçirmesi olduğunu belirten Arınç, "Millet için, milletle beraber" siyaset anlayışıyla her seçimden güçlenerek çıktıklarını söyledi. Arınç, 3Y ile mücadelede başarı sağladıklarını, AB üyelik sürecinde önemli mesafe kat ettiklerini ve bürokrasi ile mevzuatlar bağlamında ülkeye rahat bir nefes aldırdıklarını ifade etti. Ayrıca, toplumsal çatışmayı körükleyen etnik, siyasi ve ekonomik sorunların çözümüne yönelik cesur adımlar atıldığını dile getirdi.

"Bazı konularda başarısız olduk, bunu itiraf etmeliyiz"

Geldiğimiz noktada bazı sıkıntılar yaşandığını kabul eden Arınç, "Bazı konularda başarısız olduğumuzu da itiraf etmeliyiz. Bu yüzden milletimiz farklı taleplerde bulunuyor. Son seçim sonuçları da bunu kanıtlamaktadır." dedi. Ancak bu taleplere doğru yanıt verebilecek yegâne partinin yine AK Parti olduğunu vurguladı.

"AK Parti’nin değişimi gerçekleşecek"

Arınç, yurt içinde ve yurt dışında yaptığı gezilerde vatandaşlarda bir karamsarlık gördüğünü belirterek, "Benim bu konuda en ufak bir tereddüdüm dahi yoktur. Değişim gerçekleşecektir. Yaralar pansuman edilecek, kangren olan uzuvlar kesilip atılacaktır. AK Parti’nin kutlu yürüyüşü devam edecek, bu tekerlek tümsekte kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

"Kongre, yeniden ayağa kalkmanın müjdecisi olacak"

Önümüzdeki kongrenin, yeniden ayağa kalkmanın müjdecisi olacağını söyleyen Arınç, bu davaya gönül vermiş herkesi, kırgınlık ve küskünlükleri bir kenara bırakarak bu değişimi hep beraber gerçekleştirmek için AK Parti çatısı altında birleşmeye davet etti.

"Kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum"

Bülent Arınç, AK Parti’nin kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, tüm kurucu kadrolara ve sonrasında görev yapan her bir idareci ve teşkilat mensubuna emekleri için teşekkür etti. Arınç, partinin kutlu yürüyüşünün devam edeceğini bir kez daha vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa