Ankara'da Gordion Arkeofilm Festivali için geri sayım

Başkentteki film tutkunları, 26-29 Eylül'de sinemaya doyacak. Gordion Arkeofilm Festivali ile ilgili detaylar haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
14 Ağustos 2024 12:41
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2024 13:00
Ankara'da Gordion Arkeofilm Festivali için geri sayım
Hakan Öksüz Editör

Ankara'da, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne geçen yıl dahil edilen Gordion Antik Kenti'nin tanıtımı amacıyla 26-29 Eylül tarihleri arasında "Gordion Arkeofilm Festivali" düzenleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ankara Kalkınma Ajansı ve Polatlı Belediyesi'nin destekleriyle Gordion Vakfı tarafından organize edilen bu etkinlik, arkeoloji ve kültürel miras temalı filmleri sinemaseverlerle buluşturacak.


87 ülkeden 827 film yarışacak

Gordion Arkeofilm Festivali, Türkiye, Fransa, ABD, İran, Hindistan gibi ülkelerden toplam 87 katılımcı ülke ile uluslararası bir platforma dönüşüyor. Bu kapsamda, festivalde 827 film yarışacak. Belgeseller, "profesyonel" ve "öğrenci" olmak üzere iki kategoride değerlendirilecek ve her iki kategoride de başarılı bulunan yedişer film, 26-29 Eylül tarihlerinde Ankara, Polatlı ve Yassıhöyük Mahallesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Festival kapsamında çeşitli kültürel etkinlikler

Gordion Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kadim Koç, Gordion Arkeofilm Festivali'ni geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini belirterek, festivalde Frigya müziği konseri, Kral Midas Seramik Sergisi, tiyatro ve kukla gösterileri gibi çeşitli kültürel etkinliklerin de yer alacağını açıkladı.


Kültürel mirasın tanıtımına katkı

Festivalin, Ankara'da düzenlenecek Türkiye Kültür Yolu Festivali'ne dahil edildiğini ifade eden Koç, "Gordion Arkeofilm Festivali ile sinemaseverleri ve arkeoloji meraklılarını bir araya getirerek kültürel mirasın korunması ve tanıtılması konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda genç yeteneklerin keşfedilmesini ve desteklenmesini sağlamak istiyoruz" dedi.

Uluslararası bir organizasyon olma yolunda

Gordion Arkeofilm Festivali Koordinatörü Kadir Uluç ise organizasyonun ilk kez düzenlenmesine rağmen yoğun ilgi gördüğünü belirterek, festivali uluslararası alanda önemli bir etkinlik haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.


Gordion Antik Kenti'nin UNESCO başarısı

UNESCO Dünya Miras Komitesi'nin 19 Eylül 2023'te Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde gerçekleştirdiği 45. oturumda, Gordion Antik Kenti UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edildi. Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı Yassıhöyük Mahallesi'nde yer alan bu antik kent, Ankara'nın ilk, Türkiye'nin ise 20. UNESCO Dünya Mirası olarak tescillendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa