Sezonun ilk kuru inciri, kilosu 700 TL'den satıldı!

Aydın’da Ticaret Borsası’na 86 kilo incir getirildi, sezonun ilk ürünü olan incirin kilosu 700 liradan satışa sunuldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Ağustos 2024 14:28
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2024 16:21
Sezonun ilk kuru inciri, kilosu 700 TL'den satıldı!
AA
Kaynak AA

Türkiye’nin en önemli kuru incir üretim merkezi olan Aydın’da, yeni sezonun ilk kuru inciri, Aydın Ticaret Borsası’nda düzenlenen törende sembolik olarak kilogramı 700 liradan satıldı.


İlk kuru incirler borsaya geldi

Aydın Ticaret Borsası'nda gerçekleştirilen alım törenine, Buharkent, Köşk ve Germencik ilçelerinde üreticilik yapan 8 çiftçi 86 kg kuru incir getirdi. Bu ürünler, sezonun açılışını simgelemek amacıyla temsili olarak 700 lira üzerinden alındı.


Aydın Valisi Canbolat: Dünyanın en kaliteli inciri Aydın'da yetişiyor

Törene katılan Aydın ilinin valisi Yakup Canbolat, Aydın’ın toprak yapısı ve ikliminin, dünya genelinde en kaliteli incirin yetişmesine olanak sağladığını vurguladı. Canbolat, şehirde 16.000 çiftçinin incir üretimiyle uğraştığını belirterek, Aydın’ın Türkiye genelinde incir üretiminde birinci sırada yer aldığını ifade etti. Ayrıca, valilik olarak üretimden pazarlamaya kadar her aşamada üreticilerin ve ticaret erbabının yanında olduklarını belirten Canbolat, yeni sezonun ilk kuru inciri olarak satışa çıkarılan 1 kg ağırlığındaki inciri sembolik bir fiyatla satın alarak sezonu açtıklarını duyurdu.


Hava şartları rekolteyi etkiledi

Aydın Ticaret Borsası'nın Başkanı Fevzi Çondur ise bu sezon incirin kaliteli olmasına rağmen, olumsuz hava koşulları nedeniyle rekoltede bir düşüş beklediklerini söyledi. Çondur, üreticilerin karşılaştıkları zorluklara rağmen, Aydın ilinin incir yetiştiriciliğinde lider konumunu sürdürmeye devam ettiğini belirtti.


Yeni sezonun açılışıyla birlikte, Aydın’ın bu alandaki önemini bir defa daha vurgulayan tören, üreticiler ve katılımcılar tarafından olumlu karşılandı.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa