Salak Milyoner Film Konusu Nedir?

Yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı, başrollerinde usta isimlerin yer aldığı 1974 yapımı ''Salak Milyoner'' bu akşam TV'de sevenleriyle buluşuyor.

Büşra Ünal Editör
YAYINLAMA
14 Ağustos 2024 16:20
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2024 16:20
Salak Milyoner Film Konusu Nedir?
Büşra Ünal Editör

Yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı, başrollerinde usta isimlerin yer aldığı 1974 yapımı ''Salak Milyoner'' bu akşam TV'de sevenleriyle buluşuyor. 

Salak Milyoner bu akşam Star TV'de sevenleriyle buluşuyor. Peki, Salak Milyoner Film Konusu Nedir? Salak Milyoner Oyuncu Kadrosunda Kimler Var? Salak Milyoner nasıl bir film? İşte detaylar...

Salak Milyoner Filmi Nedir?

"Salak Milyoner," 1974 yılında Ertem Eğilmez'in yönetmenliğini yaptığı klasik Türk komedi filmidir. Filmin senaryosu Sadık Şendil tarafından yazılmıştır ve Türk sinemasının en sevilen güldürü sanatçılarından Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Halit Akçatepe gibi oyuncular başrollerde yer almıştır.

Salak Milyoner Filmi Konusu Nedir?

Film, Anadolu'nun bir köyünden İstanbul'a define aramak için gelen dört saf kardeşin başından geçen komik olayları konu alır.

Kayseri'den gelen Saffet, Himmet, Hayret ve Gayret isimli dört kardeş, babaları Behçet'in ölüm döşeğindeyken verdiği ipucu doğrultusunda, İstanbul'da saklı olduğunu düşündükleri bir defineyi bulmak için yola çıkarlar. 

Ancak, şehre gelir gelmez, İstanbul'un karmaşasında başlarına türlü komik olaylar gelir. Kardeşler, Mehmet Çavuş'un evinde saklı olduğuna inandıkları defineyi bulmak için çeşitli planlar yaparlar, ancak her seferinde beklenmedik olaylarla karşılaşırlar.

Başlarına gelen olaylar, onları defalarca karakola düşürür ve şehirde büyük bir karmaşa yaratırlar. En sonunda, aslında köylerinde saklı olan gerçek defineyi fark ederler, ancak bu farkındalık da oldukça geç olur. 

Salak Milyoner Filmi Oyuncuları Kimlerdir?

✔Kemal Sunal (Saffet)

Zeki Alasya (Himmet)

Metin Akpınar (Hayret)

Halit Akçatepe (Gayret)

Meral Zeren (Emine)

Oya Alasya (Himmet'in Eşi)

Perran Kutman (Gülsüm)

Ali Şen (Kayserili Behçet)

Münir Özkul (Mehmet Çavuş)

Adile Naşit (Mesude)

Hulusi Kentmen (Komiser)

Film, Türk sinemasının klasiklerinden biri olarak kabul edilir ve hala büyük bir izleyici kitlesi tarafından izlenir. "Salak Milyoner," mizahı, karakterleri ve dönemin sosyo-kültürel yapısına yaptığı göndermelerle, Türk komedi filmleri arasında özel bir yere sahiptir.

Film aynı zamanda, "Köyden İndim Şehire" adlı filmle birlikte, Ertem Eğilmez'in köyden şehre göç temasını işlediği filmlerden biri olarak dikkat çeker.

"Salak Milyoner," saf ve temiz Anadolu insanının büyük şehirde yaşadığı komik ve trajik olayları, dönemin şartlarıyla birlikte başarılı bir şekilde izleyiciye aktarır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa