Honor’un devrim yaratan özelliği: Gözlerle kontrol teknolojisi!

Honor, göz takibi teknolojisini kısa süre içinde MagicOS 8.0 ile kullanıcılarının hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

BB
Büşra Bayrak Editör
YAYINLAMA
14 Ağustos 2024 17:23
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2024 17:23
Honor’un devrim yaratan özelliği: Gözlerle kontrol teknolojisi!
BB
Büşra Bayrak Editör

Akıllı telefon teknolojisi hızla gelişirken, Honor'un geliştirdiği yeni göz takibi teknolojisi bu alanda çığır açıyor. Honor, yapay zeka destekli göz takibi teknolojisini, Magic 6 serisi ile tanıtmıştı. Şimdi ise bu yenilikçi özellik, küresel olarak kullanıcılarla buluşmaya hazırlanıyor.

Göz takibi teknolojisi nasıl çalışıyor?

Honor’un göz takibi teknolojisi, kullanıcıların akıllı telefonlarıyla doğal bir şekilde etkileşim kurmasını sağlıyor. 27 Ağustos'tan itibaren MagicOS 8.0 ile birlikte bu teknoloji, Honor’un en yeni amiral gemisi cihazlarına entegre edilecek. Kullanıcılar, artık bildirimleri açmak, uygulamaları başlatmak veya ekrandaki öğeleri seçmek için sadece göz hareketlerini kullanabilecek. Bu özellik, özellikle elleri dolu olan ya da motor becerileri sınırlı olan kullanıcılar için büyük bir kolaylık sunuyor.

Örneğin, yemek yaparken tariflere göz atmak ya da bir metin okurken ekranı aşağı kaydırmak istediğinizde, ellerinizin meşgul olması sorun olmayacak. Honor’un yapay zeka destekli sistemi, gözlerinizin nereye baktığını algılayarak bu bakışları komut olarak işliyor.

Erişilebilirlik ve göz takibi

Bu teknoloji sadece günlük kullanımda değil, aynı zamanda erişilebilirlik alanında da önemli avantajlar sunuyor. ALS hastası Bernard Muller’ın deneyimleri üzerinden paylaşılan bir videoda, bu teknoloji sayesinde telefonunu rahatça kullanabilen Muller, dış dünyayla iletişim kurabiliyor ve yapay zeka destekli sanatsal eserler yaratabiliyor.

Yapay zeka ile entegre çalışan göz takibi

Honor'un göz takibi teknolojisi, yalnızca göz hareketlerinizi izlemekle kalmıyor, aynı zamanda yapay zeka ile entegre çalışarak niyetlerinizi de analiz ediyor. Bu sayede, cihaz sadece baktığınız yeri değil, aynı zamanda ne yapmak istediğinizi de algılayabiliyor. Örneğin, bir bildirime hızlıca bakıp geçmek mi, yoksa detaylarına mı göz atmak istediğinizi yapay zeka anlayarak, buna göre tepki veriyor.

Honor’un sunduğu bu yenilikçi teknoloji, akıllı telefonlarla etkileşimi bir adım öteye taşıyor ve kullanıcı deneyimini tamamen yeni bir boyuta taşıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa