Elon Musk’a sert uyarı: X platformu tehlikede!

AB Komisyonu, Elon Musk'a yönelik ciddi bir uyarıda bulundu. Musk, gerekli önlemleri almazsa X’in tamamen kapatılma riskiyle karşı karşıya kalabilir.

BB
Büşra Bayrak Editör
YAYINLAMA
14 Ağustos 2024 17:42
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2024 17:43
Elon Musk’a sert uyarı: X platformu tehlikede!
BB
Büşra Bayrak Editör

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X’e yönelik sert bir uyarı mektubu gönderdiği ortaya çıktı. 

Özellikle, Donald Trump ile gerçekleştirilmesi planlanan röportaj öncesinde yapıldığı öğrenilen bu uyarının, platformda yayımlanabilecek içeriklerin AB'nin Dijital Hizmetler Yasası'nı ihlal edebileceği endişesine dayandığı belirtildi. 

Thierry Breton’dan kritik uyarı

AB Komisyonu üyesi Thierry Breton tarafından kaleme alınan mektupta, X’in 300 milyondan fazla kullanıcısı bulunduğu ve platformun Dijital Hizmetler Yasası'na uymak zorunda olduğu hatırlatıldı. Breton, Musk’a yazdığı mektupta, röportaj sonrası yayılabilecek zararlı içeriklerin kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı:

AB Komisyonu üyesi Thierry Breton

X platformu tehlikede

Mektubun içeriği, Elon Musk için durumu oldukça kritik hale getiriyor. Eğer Musk, Avrupa Birliği'nin uyarılarını dikkate almaz ve X’te AB yasalarını ihlal eden içerikler yayımlanırsa, platformun Avrupa'da erişim engeliyle karşılaşması olası. Avrupa Komisyonu’nun bu sert uyarısı, X'in geleceği üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa