Rampage: Büyük Yıkım Film Konusu Nedir?

2018 yılı, Amerikan bilim kurgu filmi Rampage: Büyük Yıkım, bu akşam TV'de sevenleriyle buluşuyor. Peki, Rampage: Büyük Yıkım Film Konusu Nedir?

Büşra Ünal Editör
YAYINLAMA
14 Ağustos 2024 18:39
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2024 18:42
Rampage: Büyük Yıkım Film Konusu Nedir?
Büşra Ünal Editör

2018 yılı, Amerikan bilim kurgu filmi Rampage: Büyük Yıkım, bu akşam TV'de sevenleriyle buluşuyor. Peki, Rampage: Büyük Yıkım Film Konusu Nedir? Rampage: Büyük Yıkım Filmi Nedir? Rampage: Büyük Yıkım Filminin Oyuncu Kadrosunda Kimler Var? Rampage: Büyük Yıkım Filmi Ne Zaman Çekildi? Filmin Hikayesi Ne? Film Nerede Çekildi?


Rampage: Büyük Yıkım Filmi Nedir?

Rampage: Büyük Yıkım (İngilizce özgün adıyla Rampage), 2018 yılında Brad Peyton'ın yönetmenliğinde çekilen bir Amerikan bilim kurgu ve canavar filmidir. 

Film, Midway Games'in aynı adlı video oyunu serisinden uyarlanmıştır. Başrollerinde Dwayne Johnson, Naomie Harris, Malin Åkerman, Jake Lacy, Joe Manganiello ve Jeffrey Dean Morgan yer alıyor.


Genetik bir deney sonucu devasa boyutlara ulaşan ve öfkeli bir yaratığa dönüşen albino goril George'un, iki başka mutasyona uğramış hayvanla birlikte Chicago'yu yok etmeye başlamasıyla hikaye başlıyor. Bu süreçte, primatolog Davis Okoye (Dwayne Johnson), George'u durdurmaya ve diğer mutant yaratıkların şehri yerle bir etmesini engellemeye çalışır.


Çekimler, Nisan 2017'de Chicago'da başladı ve film 13 Nisan 2018'de Warner Bros. Pictures tarafından 2D, RealD 3D ve IMAX formatlarında gösterime girdi. 


Film, dünya çapında 428 milyon dolardan fazla hasılat elde etti. Eleştirmenler, Dwayne Johnson ve Jeffrey Dean Morgan’ın performanslarını, aksiyon sahnelerini ve görsel efektleri olumlu bulurken; senaryo, tempo ve hikaye yapısı karışık eleştiriler aldı.

Film, izleyicilere yüksek dozda aksiyon ve görsel şölen sunarken, klasik "canavar filmi" temasını modern bir yaklaşımla ele alıyor.

Rampage: Büyük Yıkım Filmi Konusu Nedir?


İnsanlardan kaçınmayı tercih eden bir primatolog olan Davis Okoye, doğumundan beri bakımını üstlendiği ve aralarında derin bir bağ kurduğu oldukça zeki bir albino goril ile yakın bir ilişki içindedir. 

Ancak bu nazik yaratık, yanlışlıkla maruz kaldığı bir genetik deney sonucunda korkunç bir canavara dönüşür. 

Araştırmalar ilerledikçe, aynı şekilde mutasyona uğramış birçok vahşi hayvanın daha olduğu keşfedilir. 

Davis, küresel bir felaketi önlemek ve bu genetiği değiştirilmiş hayvanları kurtarmak için gözden düşmüş bir genetik mühendisinin yardımıyla harekete geçer, insanlığın kaderi için büyük bir mücadele başlar.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa