Kırmızı kategoride aranan terörist Seyran Çomak etkisizleştirildi

Kırmızı kategoride aranan "Bervar" kod adlı terörist Seyran Çomak Ağrı'nın Doğubeyazıt kırsalında etkisiz hale getirildi.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
14 Ağustos 2024 19:19
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2024 19:54
Kırmızı kategoride aranan terörist Seyran Çomak etkisizleştirildi
BY
Barış Yılmaz Editör

Türkiye terörle kararlı mücadelesine devam ediyor.

Ellerinde askerlerimizin, polislerimizin, masum sivillerin kanı olan teröristler birer birer kendilerini bekleyen sarı torbaya giriyor.

Kırmızı kategoride aranan ve 29 şehit verdiğimiz 16 kanlı eylemin talimatını veren, bu eylemlere bizzat katılan sözde "Serhat Eyalet Komutanı ve YJA-STAR sorumlusu” terörist etkisiz hale getirildi.

2018 yılında sağ ele geçirilen bir terör örgütü mensubunun ifadesi güvenlik birimlerince değerlendirildi. Ağrı İl Jandarma Komutanlığı da bu kapsamda istihbari çalışmalar yürüttü.

Bun neticesinde Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde bir operasyon için düğmeye basıldı.

Ağrı ili Doğubayazıt ilçesi kırsalında, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu Timleri araziye çıktı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uçakları, Atak Taarruz Kolu Helikopterleri ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait SİHA’lar da havadan operasyona destek verdi.

Gürz-7 operasyonunda çıkan silahlı çatışmada Bervar kod adlı Seyran Çomak silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Çomak’ın etkisizleştirildiği DNA testiyle de teyit edildi.

Operasyonun ayrıntılarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya X hesabından paylaştı.

“Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı” diyen Yerlikaya, operasyona katılanları tebrik etti.

Bakan Yerlikaya, kutsal vatan toprağından hainleri kazıyıp atacaklarını, teröristlerin nefeslerini bir bir keseceklerini vurguladı.

“Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız” sözleriyle Yerlikaya, terörle mücadelede kararlılık mesajını tekrarladı.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa