Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile bir görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'na hitap etmek üzere Ankara’ya gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Ağustos 2024 21:07
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 01:03
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile bir görüştü
AA
Kaynak AA

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye’ye geldi.

Abbas, yarın TBMM Genel Kurulu'na hitap edecek.

Bu konuşma öncesi Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.

İletişim Başkanlığı tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Erdoğan'ın Filistin'in haklı mücadelesine desteğinin süreceği vurgulandı.

Erdoğan: "Türkiye, Filistin'in yanında olmaya devam edecek"

Görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Filistin'in adil davasına kararlı desteğini sürdüreceğini belirtti. Erdoğan, İsrail'in durdurulması ve uluslararası toplumun İsrail’e yönelik baskılarını artırması için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

 Gazze'de yaşanan trajedilere dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in bebeklerin de aralarında bulunduğu masum sivilleri öldürmeye, Filistin halkını zorla yerlerinden etmeye ve hayati öneme sahip altyapıyı hedef almaya devam ettiğini dile getirdi. Bazı Batılı ülkelerin bu durum karşısındaki sessizliğini de eleştiren Erdoğan, İsrail’e verilen desteğin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

"Gazze’de ateşkes sağlanmalı, yardımlar sürekli olmalı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de derhal bir ateşkes sağlanması ve Filistinlilere yönelik insani yardımların kesintisiz bir şekilde ulaştırılması gerektiğini bildirdi. İslam dünyasının bu süreçte daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, tüm ülkeleri bu konuda daha fazla çaba göstermeye davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapacağı konuşma nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TBMM'den Filistin'e destek 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yarın TBMM Genel Kurulu’nda Filistin halkının sesini dünyaya duyurmak için bir konuşma yapacak. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un çağrısıyla gerçekleştirilecek olağanüstü toplantıda, Filistin halkına ve davasına verilen güçlü destek ortaya konulacak. Abbas, ziyaretinde TBMM Başkanı Kurtulmuş ile de ikili görüşme yapacak.

Ne olmuştu?

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ak Parti ile Yeniden Refah Partisi’nin karşı karşıya gelmesine yol açmıştı

Yeniden Refah Partisi İstanbul milletvekili Doğan Bekin, Mahmud Abbas’ın TBMM’ye gelerek konuşma yapması gerektiğini söyleyince  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tepki göstermişti.

 “Size davet etmediğimizi kim söylüyor?” diyen Erdoğan, Abbas’ın davet etmelerine rağmen gelmediğini duyurmuştu.

Erdoğan, Abbas'ın kendilerinden  özür dilemesi gerektiğini ifade etmişti.

“Gelir veya gelmez ama biz Filistinli kardeşlerimiz adına söylenmesi gerekenleri her yerde dile getiriyoruz” sözleriyle Filistin Davası’na desteklerinin süreceğini açıklamıştı.

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa da, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Meclis’te bir konuşma yapması için Mahmut Abbas’ı davet ettiğini belirterek, Türkiye'nin "Filistin halkının haklarına olan sarsılmaz desteğine, yüksek bir takdirle yaklaştıklarını" dile getirmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa