Kastamonu'da 'kundaklama' şüphesi...

Kastamonu’da aynı firmaya ait yat ile otobüste eş zamanlı yangın çıktı. Kundaklama şüphelisi iki kişi gözaltına alındı...

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
15 Ağustos 2024 05:33
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 07:46
DHA
Kaynak DHA

Kastamonu'nun Cide ilçesinde, aynı aileye ait şehirlerarası yolcu otobüsü ve limanda bağlı olan lüks yat, aynı anda çıkan yangınlarla hasar gördü. İtfaiyenin müdahalesiyle yangınlar söndürüldü; otobüs kısmen zarar görürken, yat tamamen kullanılamaz hale geldi.

Yangınlar aynı anda başladı

Yangınlar, saat 19.45 civarında meydana geldi. Cideli iş insanı Necati Aslan’a ait yat ve şehirlerarası yolcu otobüsünde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Farklı noktalarda başlayan yangınları fark eden vatandaşlar, durumu itfaiye ve polise bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle limanda bağlı yat tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, otobüste ise kısmi hasar oluştu.

Kundaklama ihtimali

Aynı kişiye ait olan yat ve otobüste aynı anda çıkan yangınlar üzerine polis ekipleri, kundaklama şüphesiyle geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Soruşturma devam ediyor.

Şüpheli gözaltına alındı

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, aynı firmaya ait tekne ve otobüste çıkan yangınlarla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, olayla ilgili şüpheli E.A.'nın yakalandığı ifade edildi.

Cide Limanı'nda bulunan bir tekne ve Şehit Jandarma Er Mevlüt Tepe Sokak'ta park halinde duran bir otobüste akşam saatlerinde yangın çıkmış, her iki yangın da itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülmüştü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa