İsrail'in Gazze saldırılarında 2 Filistinli öldü

İsrail güçlerinin Gazze'ye yönelik saldırıları bu gece de devam etti. Batı Şeria'da düzenlenen hava saldırısında 2 Filistinli daha öldü.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
15 Ağustos 2024 08:27
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 08:27
İsrail'in Gazze saldırılarında 2 Filistinli öldü
AA
Kaynak AA

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Nablus kentine düzenlediği hava saldırısında 2 Filistinli hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.


Filistin'in resmi ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, İsrail güçleri, Nablus'un doğusunda bulunan Balata Mülteci Kampı'na drone ile saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda 2 Filistinli genç yaşamını yitirirken, 1'i çocuk ve 1'i kadın olmak üzere 4 kişi yaralandı.


Filistin Kızılayı, saldırıda ölenlerden birinin cenazesinin Balata kampından Nablus'taki bir hastaneye taşındığını, ancak İsrail güçlerinin cenazeyi taşıyan ambulansa el koyduğunu belirtti. Yerel kaynaklar, hava saldırısında yaralanan çok sayıda Filistinlinin Nablus'taki bir hastaneye kaldırıldığını ve İsrail askerlerinin yaralıları taşıyan ambulansların geçişine engel olduğunu aktardı.

Batı Şeria'ya baskın

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirdiği baskınlarda 10 Filistinliyi daha gözaltına aldı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail güçleri şafak vakti El Halil kentinin kuzeyindeki Sair kasabasına çok sayıda araçla baskın düzenleyerek 1 genci gözaltına aldı. El Halil’in Vadi Semin Mahallesi'ndeki evlere yapılan baskınlarda ise 5 Filistinli daha gözaltına alındı.

Yerel kaynaklar, İsrail ordusuna bağlı özel kuvvetlerin Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tulkerim kentinde 2 genci alıkoyduğunu bildirdi. Ayrıca, El Halil kentinin güneyindeki Fevvar Mülteci Kampı'na düzenlenen baskında 1 Filistinli genç, El-Bire kentinde gerçekleştirilen baskında ise bir diğer genç gözaltına alındı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa