Husiler'in Sana'daki BM komiserliğine saldırısına AB'den açıklama...

Husilerin, Yemen'in başkenti Sana'daki Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği merkezine saldırısı "yeni bir tırmanma” olarak değerlendirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
15 Ağustos 2024 08:45
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 08:45
Husiler'in Sana'daki BM komiserliğine saldırısına AB'den açıklama...
AA
Kaynak AA

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin Sana'daki merkezinin X hesabından yapılan bir açıklamada, AB Dışilişkiler ve Güvenlik Politikası Sözcüsü Nebile Mısrali'nin görüşlerine yer verildi.

Mısrali, Husilerin Sana'da bulunan BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği merkezine yönelik saldırısının, grubun BM çalışanlarına, uluslararası ve yerel sivil toplum kuruluşlarına ve Yemen'deki diplomatik misyonlara karşı iki aydan fazla süredir yürüttüğü gözaltı dalgasının ardından gelen yeni bir tırmanış olduğunu ifade etti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, 11 Haziran'da Husilere, Yemen'de de facto olarak gözaltına alınan 17 BM çalışanını derhal ve koşulsuz serbest bırakma çağrısında bulunmuştu. Bu açıklama, Husilerin 10 Haziran'da BM adına çalışan Yemenlilerin casusluk faaliyetlerine karıştığını iddia eden görüntüler yayınlamasının ardından gelmişti.

Mısrali, ayrıca BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk'ün Husilere yönelik olarak BM'ye tanınan ayrıcalık ve dokunulmazlıklara saygı duyulması ve el konulan ekipmanların iade edilmesi çağrısına da değindi. Mısrali, Yemen'deki İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ofisi'nin insan hakları izleme ve raporlama yeteneklerinin korunmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Husiler ise salı günü yaptıkları açıklamada, insani yardım kuruluşları kisvesi altında çalışan Amerikan-İsrail casus ağının üyelerini gözaltına aldıklarını duyurmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa