Bugün yurtta hava nasıl olacak?

Meteoroloji bugün yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin tahminlerini paylaştı. Havanın nemli ve sıcak geçmesi bekleniyor.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
15 Ağustos 2024 09:01
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 10:47
Bugün yurtta hava nasıl olacak?
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün yurt genelinde hava açık ve az bulutlu olacak. Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kısa süreli sağanak geçişleri bekleniyor. Yurdun diğer bölgeleri için yağış beklentisi yok.


Yurt genelinde beklenen hava sıcaklıkları

Hava sıcaklığının bugün yüksek seyredeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıklarda ciddi bir değişiklik yaşanmayacak. Yurdun batı ve güney bölgelerinde hava sıcaklığı mevsim normallerinden yüksek olacak.


İki bölgeye kuvvetli rüzgâr uyarısı

Rüzgâr çoğunlukla kuzeyden esecek. Öğle saatlerinin ardından Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz'in kıyı kesimlerinde rüzgâr zaman zaman orta kuvvette esecek. Kuzey Ege'nin kıyı kesimleri ile Marmara'da rüzgârın kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.


Meteoroloji uzmanından ağustos tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde Rusya üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkili olacağını ve bu bölgelerde serinleme yaşanacağını ifade etti. İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da ise sıcaklıkların mevsim normallerinin altına inebileceği öngörülüyor.


Yurdun güneybatı kesimlerinde Afrika sıcakları hissedilecek

Ağustos ayı boyunca sıcaklıkların genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini söyleyen Acar, özellikle güneybatı bölgelerinde Azor yüksek basıncının etkisiyle Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının etkili olacağını belirtti. Murat Acar, bu hafta yurt genelinde yağış beklenmediğini ve ağustos ayının kurak geçeceğini ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa