Doğu Ekspresinde Cinayet Film Konusu Nedir?

Agatha Christie romanı, ''Doğu Ekspresinde Cinayet'' bu akşam TV'de sevenleriyle buluşuyor. Peki, Doğu Ekspresinde Cinayet Film Konusu Nedir?

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
15 Ağustos 2024 11:52
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 12:25
Doğu Ekspresinde Cinayet Film Konusu Nedir?
AY
Arif Yücel Editör

Agatha Christie'nin 1933 yılında yazdığı Doğu Ekspresinde Cinayet romanı, 1974 ve 2017 yılında beyaz perdeye aktarıldı. Romanı kadar filmi de severek izlenen Doğu Ekspresinde Cinayet, bu akşam TV'de sevenleriyle buluşuyor. Peki, Doğu Ekspresinde Cinayet Film Konusu Nedir? Doğu Ekspresinde Cinayet Film Oyuncuları Kimlerdir? Filmin Hikayesi Nedir? İşte detaylar...

Doğu Ekspresinde Cinayet Filmi Nedir?

Agatha Christie'nin 1933 yılında yazdığı Doğu Ekspresinde Cinayet romanı, 1974 ve 2017 yılında beyaz perdeye aktarıldı. Christie bu romanı 1933 yılında İstanbul'da, Pera Palas Otel'de yazdı. Romanın giriş bölümü İstanbul'da geçmektedir.


Filmin yönetmenliğini Kenneth Branagh üstlendi, aynı zamanda başrol olan ünlü dedektif Hercule Poirot karakterini de canlandırdı. 

Filmde, Poirot'un dünyaca ünlü "Doğu Ekspresi"nde işlenen bir cinayeti çözmeye çalışması konu edilir.


Filmin Oyuncu Kadrosunda; Kenneth Branagh (Hercule Poirot), Penélope Cruz (Pilar Estravados), Willem Dafoe (Gerhard Hardman), Judi Dench (Prenses Dragomiroff), Johnny Depp (Samuel Ratchett), Michelle Pfeiffer (Caroline Hubbard), Daisy Ridley (Mary Debenham) ve Josh Gad (Hector MacQueen) gibi başarılı isimler yer aldı.

Filmin büyük kısmı İngiltere ve Malta'da çekildi.

Film, 1930'ların atmosferini ve trenin lüks ortamını yansıtan zarif bir görsel stile sahipti. Set tasarımı, kostümler ve sinematografi, dönemin ruhunu yansıtmak için büyük özenle hazırlandı.


Film, görsel açıdan beğenilse de, bazı eleştirmenler tarafından hikayenin temposu ve karakter gelişimi açısından eleştirildi. 

Bununla birlikte, Kenneth Branagh'ın performansı ve filmdeki güçlü oyuncu kadrosu genellikle övgü aldı.


Doğu Ekspresinde Cinayet Filmi Konusu Nedir?

Dedektif Hercule Poirot, Ortadoğu'dan kalkan ünlü Şark Ekspresi ile seyahat ederken, trenin içinde bıçaklanarak öldürülen Amerikalı bir yolcunun cinayetini çözmeye çalışır. 

Cinayet, trenin durmasına neden olan şiddetli kar fırtınası sırasında gerçekleşir. 


Tren idaresinden sorumlu Bay Bouc, Poirot’dan yardım ister, ve dedektif vakayı çözmek için harekete geçer. 

Poirot, yolcuların pasaportlarını kontrol eder, ifadelerini alır ve valizleri arayarak suçluyu bulmaya çalışır. 

Araştırmalar ilerledikçe, bıçaklanan yolcunun, geçmişteki bir çocuk kaçırma vakasıyla bağlantılı olduğu ortaya çıkar. 

Sonunda, Poirot cinayetin çözümüne ulaşır, ancak çözüm karmaşık ve şaşırtıcıdır, zira trende yer alan herkesin bu cinayette bir rolü olabilir. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa