ABD'de anketlerde Harris öne geçti

ABD'de başkanlık seçim heyecanı sürüyor. Kasım ayında gerçekleştirilecek seçimde Biden'in yerine aday gösterilen Harris, salıncak eyaletlerde öne geçti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
15 Ağustos 2024 12:06
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 12:23
ABD'de anketlerde Harris öne geçti
O
Onur Çetinkaya Editör

5 Kasım'da yapılacak ABD başkanlık seçimlerine yönelik ankette, Demokratların adayı Kamala Harris'in "salıncak eyaletler" olarak bilinen bölgelerin 5'inde, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın ise 1'inde önde olduğu ortaya çıktı. 

Tek yerde eşitlik var

Ankete göre, Pensilvanya, Wisconsin, Michigan, Kuzey Carolina ve Arizona eyaletlerinde Kamala Harris önde giderken, Nevada'da ise Donald Trump önde bulunuyor. Georgia'da ise her iki aday yüzde 48 destekle eşit durumda.

Harris 7 kritik eyalette üstün

Anket sonuçlarına göre Harris, rakibi Trump'tan Wisconsin ve Michigan'da 3 puan, Pensilvanya ve Kuzey Carolina'da 1 puan, Arizona'da ise 2 puan önde görünüyor. Trump ise Nevada eyaletinde Harris'e karşı 3 puanlık bir üstünlük sağladı.

Ortalama destek oranları

Bu sonuçlar doğrultusunda, 7 kritik eyalette Harris'e verilen destek ortalama yüzde 48 olarak belirlenirken, Trump'ın bu eyaletlerdeki ortalama destek oranı ise yüzde 47 olarak kaydedildi.

ABD'deki başkanlık veya ara seçimlerde genellikle Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında el değiştiren "salıncak eyaletler" seçimlerin kaderini belirliyor. Bu nedenle, her iki parti de kampanyalarını bu eyaletlerdeki kararsız seçmenlere odaklayarak yürütüyor.

Trump saldırıya uğradı

Başkanlık yarışında olan Trump, Pensilvanya Eyaleti'nde düzenlediği mitingi sırasında silahlı saldırıya uğradı. 5 el ateşin ardından Trump yere eğilerek kendini korumaya çalıştı bu esnada sahneye atlayan korumaları Trump'ın etrafını sardı. 

Biden'dan Harris'e destek

ABD Başkanı Joe Biden, Demokrat Parti'nin başkan adaylığından çekildiğini sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla duyurdu ve başkan adayı olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e destek verdiğini duyurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa