İnsan kaçakçılığı yapan general hakkında gelişme

Milli Savunma Bakanlığı, sınırdan makam aracıyla insan kaçakçılığı yapan general hakkında açıklama yaptı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
15 Ağustos 2024 12:25
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 15:58
İnsan kaçakçılığı yapan general hakkında gelişme
O
Onur Çetinkaya Editör

Suriye sınırında makam aracıyla insan kaçakçılığı yapan general Türkiye gündemine bomba gibi düştü.


Mehmetçiğin, sınır ötesinde ardı ardına terör örgütlerine karşı yaptığı operasyonların karşılığında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yaşanan durum infiale neden oldu.


Milli Savunma Bakanlığı, sınırda yaşanan olayın ardından soruşturma başlattı.


Generalin kaçakçılık yapması ayyuka çıkarken soruşturma kapsamında emekliliğe sevk edilen Tuğgeneral Bilal Çokay, ardından Urfa Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ankara’da gözaltına alındı. 


Soruşturmanın yürütüldüğü Urfa'nın Akçakale ilçesine getirilen general savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Milli Savunma Bakanlığı, Çokay hakkında inceleme başlatıldığını duyurmasının ardından MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk,  Suriye sınırında emir astsubayı ve bir uzman çavuşla birlikte insan kaçakçılığı yaptığı tespit edilen tuğgeneral Bilal Çokay'ın  gözaltına alındığını doğruladı. 


Aktürk açıklamasında, "Söz konusu Tuğgeneralin olayda dahli olup olmadığı tespit edilememiş olmasına rağmen komutan sorumluluğu kapsamında derhal emekliye sevk edildiğini de açıklamıştık. Gizli olarak yürütülen hazırlık soruşturması sonucunda elde edilen bilgiler kapsamında Akçakale Savcımız tarafından gözaltı kararı verildi. Konuyla ilgili idari ve adli süreç birbiriyle bağlantılı şekilde yürüyor." ifadelerine yer verdi. 


Makam aracıyla hudutta insan kaçakçılığı olayına ilişkin tutuklu yargılanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay ile yeni bir gelişme daha yaşandı. 


MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, emekliliğe sevk edilen ve daha sonra tutuklanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay, devam eden adli sürecin yanı sıra idari olarak da Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini duyurdu. Çokay hakkında alınacak kararın ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa