Prens Selman hakkında şok iddia: İsrail'den ve ölmekten korkuyor!

ABD basını Suudi Arabistan Prens Selman hakkında dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Selman'ın ölmekten korktuğu için İsrail'e yaklaşmadığı belirtildi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
15 Ağustos 2024 13:08
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 14:51
Prens Selman hakkında şok iddia: İsrail'den ve ölmekten korkuyor!
Kübra Şenal Editör

İşgalci İsrail, Gazze'de aylardır yaptığı katliamından önce pek çok ülkeyle normalleşme adımlarını atmaya başlamıştı. Suudi Arabistan da bu ülkeler arasında yer aldı. Ancak 7 Ekim'de başlayan Gazze soykırımıyla katil İsrail görüşmeleri rafa kaldırdı. Bu süreçle ilgili ABD basınından normalleşme görüşmelerine dair gelen bir iddia dikkat çekti.


Prens Selman İsrail'den ve ölmekten korkuyor

Suudi Arabistan'ın fiili lideri Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın İsrail ile yakınlaşmaktan korktuğu söylentiler arasında yer alırken bunun sebebi olarak suikasta uğrama riski olduğu değerlendirildi.


Politico'ya taşınan konuda, Selman'ın, ABD'li yetkililere konuştuğu, ülkesinin İsrail'le ilişkileri normalleştirmesine yönelik görüşmeler nedeniyle öldürülebileceğini düşündüğünü ABD Kongre üyelerine ilettiği bildirildi.


ABD'nin baskısını azaltmak istiyor

Prens Selman'ın, ABD'nin 'İsrail ile ilişkileri düzelt' baskısını da bu sebeple azaltmaya çalıştığı iddia edildi. Politico'nun haberine göre Selman, hayatından endişeli olduğunu ve İsrail'le bir anlaşmanın Filistin devletini kapsaması gerektiğini ifade etti. Suudi prensin, İsrail'le anlaştıktan sonra 1981'de suikasta kurban giden eski Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat'ı da hatırlattığı söylendi.


Arap ülkeleriyle normalleşme süreci

Öte yandan işgalci İsrail, Gazze'de bir katliama başlamadan önce Suudi Arabistan ile normalleşme görüşmelerini sürüyordu. İsrail, ABD'nin arabuluculuğunda bazı Arap ülkeleri yetkilileriyle sık sık bir araya geliyordu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa