Uzaydan muhteşem gün doğumu anı!

NASA astronotu Matthew Dominick, ‘kırmızı ve yeşil aurora akımları’ arasında Ay'ın batışını ve güneşin doğuşunu gösteren bir video paylaştı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
15 Ağustos 2024 15:22
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 15:37
Uzaydan muhteşem gün doğumu anı!
DHA
Kaynak DHA

Uluslararası Uzay İstasyonunda görev yapan farklı ülkelerden astronotlar, evrene ışık tutmak için gerçekleştirilen birçok deneye ev sahipliği yaparken aynı zamanda da uzayda şahit oldukları güzel ve ilginç anları bizlerle paylaşıyorlar.  

Bunlardan biri de ISS görev yapan NASA astronotu Matthew Dominick, uzaydan çektiği etkileyici bir video ile takipçilerini büyüledi. Dominick, videoda kırmızı ve yeşil aurora akıntıları arasında Ay'ın batışını ve hemen ardından Güneş'in doğuşunu gösterdi.


Aurora'nın Büyüleyici Görüntüleri

Matthew Dominick, videoyu paylaşırken, "Ayın kırmızı ve yeşil aurora akıntılarına batışının ardından Soyuz'u açık maviyle aydınlatan gün doğumunun hızlandırılmış görüntüsü" ifadelerini kullandı. Ayrıca, birkaç gündür gözlemlenen aurora görüntülerinin son derece etkileyici olduğunu belirtti. Aurora, yeryüzünün manyetik alanıyla Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu oluşan doğal ışımalar olarak biliniyor.


Samanyolu'nun Görkemi

Dominick, videoda ayrıca yakın zamanda Cygnus'a gelen yeni bir lensi denediğini ve bu zamanlamanın mükemmel olduğunu ifade etti. Görüntülerde ISS'nin bir bölümü, Dünya atmosferinde parlayan auroralar ve yoğun bir yıldız kümesi de yer aldı. Astronot, "Hala binlerce kareye bakıyorum, bunların çoğunda aurora var, ancak bu karede Samanyolu öne çıkıyor" diyerek bu anın kendisi için ne kadar özel olduğunu dile getirdi.


Bu büyüleyici manzara, uzayın derinliklerinden Dünya'ya bakmanın ne kadar eşsiz ve etkileyici olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa