Hastalarından rüşvet alan doktor ve yardakçıları yakalandı

Aydın'ın Didim ilçesinde hastalarından usulsüz para aldığı iddia edilen doktor ile medikal ürün satıcısının da aralarında bulunduğu 4 şüpheli yakalandı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
15 Ağustos 2024 15:29
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 15:40
Hastalarından rüşvet alan doktor ve yardakçıları yakalandı
Kübra Şenal Editör

Aydın'ın Didim ilçesindeki Didim Devlet Hastanesi'nde KBB bölümünde uzman hekim olarak görev yapan M.Ç. isimli doktorun hastalarından usulsüz bir yolla para aldığı iddia edildi. Rüşvet skandalı, vatandaşların ihbarı üzerine Aydın İl Emniyet Müdürlüğünü harekete geçirdi.


Didim Devlet Hastanesi'nde 'rüşvet' çetesi

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Didim Devlet Hastanesi'nde kulak burun boğaz uzmanı olarak görev yapan doktor M.Ç. mesleğini kötüye kullandı. İddiaya göre M.Ç. yaptığı ameliyatların ücretli olduğunu belirterek hasta başına yüklü miktarda para istedi.

56 kişinin ifadesine başvuruldu

Şikayet üzerine ekipler, önceki dönemlerde hastane hizmeti alan 56 kişinin ifadesini aldı. Mağdurların ifadelerinde, M.Ç.'nin burun estetiği operasyonu için gelen hastalara ameliyatın ücretli olduğu konusunda bilgilendirip, kişi başı yaklaşık 30 bin lira istediği yer aldı. Bunun yanında operasyon için gerekli malzemeleri temin etmeleri için medikal ürün satıcısı E.Ö.'ye yönlendirdiği belirlendi. E.Ö.'nün ise hastalardan kullanılan medikal malzemelere göre, 6 bin TL ile 20 bin TL arasında ödeme aldığı, alışveriş sonrasında herhangi bir fiş, fatura ya da makbuz kesmediği ve kredi kartı ile ödeme kabul etmediği de ortaya çıktı.

Ayrıca, medikalden hastalara herhangi bir malzeme teslimi olmadığı da tespit edildi. Bunun üzerine M.Ç. ile E.Ö. ve 2 çalışanı önceki gün gözaltına alındı.

2 şüpheli tutuklandı

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.Ç. ve E.Ö. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa