Heniyye'nin fotoğrafları Meclis sıralarına konuldu

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM'ye hitap etti. Hamas lideri İsmail Heniyye'nin fotoğraflarının AK Parti sıralarına konulması dikkat çekti.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
15 Ağustos 2024 15:57
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 17:27
Heniyye'nin fotoğrafları Meclis sıralarına konuldu
Hakan Öksüz Editör

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ankara'ya gelerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne hitap etti. TBMM Genel Kurul kürsüsüne çıkan Abbas, Türkiye'den dünyaya seslendi. 


İsrail'in saldırısı sonucu şehit düşen Hamas lideri İsmail Heniyye'nin fotoğrafı, AK Parti grubunun sıralarında yer aldı. HÜDA PAR milletvekillerinin de Heniyye'nin fotoğraflarını kendi sıralarına koyduğu görüldü. 


Filistin atkıları takıldı

Mahmud Abbas'ın konuşma yaptığı TBMM oturumundan kareler geldi. Hulusi Akar'ın yanı sıra Hulki Cevizoğlu, Mahmut Özer, Süleyman Soylu ve Adil Karaismailoğlu Filistin atkıları taktı.


Türkiye'ye teşekkür etti

Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, şu ifadeleri kullandı:


"Filistin Devleti'ni kuracağız"

7 Ekim'den beri 40 bin Filistinlinin öldürüldüğünü hatırlatan Abbas, "Topraklarımızdan ayrılmayacağız. Mısır ve Ürdün'e de İsrail'in tehcir planlarını reddettikleri için teşekkür ediyoruz. Gazze, Filistin Devleti'nin ayrılmaz parçasıdır. Ne pahasına olursa olsun başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'ni inşa edeceğiz" dedi.


Gazze'ye gideceğini açıkladı

Mahmud Abbas, Gazze'ye gitme kararını şu sözlerle açıkladı: 

 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa