Numan Kurtulmuş, TBMM'de olağanüstü toplantıda konuştu

TBMM Genel Kurulu'ndaki Filistin özel oturumunda konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, dünya ülkelerinden Gazze konusunda sorumluluk almalarını istedi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
15 Ağustos 2024 16:39
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 17:00
Numan Kurtulmuş, TBMM'de olağanüstü toplantıda konuştu
O
Onur Çetinkaya Editör

Ankara bugün yüne tarihi bir güne ev sahipliği yaptı.


Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, iki günlük resmi ziyaret kapsamında Başkente geldi.  


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Beştepe'de ağırlanan Abbas bugün de  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde şeref konuğu olarak milletvekillerine seslendi.


"Yeni Bir Dönemin Başlangıcı"

Meclis oturumunu açan TBMM Başkanı Kurtulmuş ilk konuşmayı gerçekleştirdi.

Türkiye Büyük Millet MeclisiBaşkanı Numan Kurtulmuş, Uluslararası Adalet Divanı'ndaki davanın hem Filistin hem de İsrail için yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu vurgulayarak, "Bundan sonra Netanyahu ve çetesi, arkasına hangi güçleri alırsa alsın, dünya onlar için iyiye gitmeyecek," dedi. 

Kurtulmuş, Türkiye'nin Filistin halkının yanında olmaya devam ettiğini vurgulayarak  TBMM’nin de İsrail hükümetinin insanlık suçlarına karşı kayıtsız kalmadığını belirtti.

"Ülkeler sorumluluk almalı"

Filistin topraklarında yaşanan zulümlere karşı yıllardır mücadele eden direnişçileri saygıyla andığını belirten Kurtulmuş, Gazze'de yaşanan katliamların dünya tarafından izlenmesine tepki gösterdi.  Dünya ülkelerinden Gazze konusunda sorumluluk almalarını isteyen Kurtulmuş, Filistin'in Türk milleti için milli bir dava olduğunun altını çizdi. 

İsrail ve Netenyahu'ya tepki

Kurtulmuş, Uluslararası Adalet Divanı'ndaki davanın İsrail için zor bir dönemin başlangıcı olduğunu ifade ederek, Netanyahu ve hükümetinin uluslararası mahkemelerde hesap vereceği günlerin yakın olduğunu söyledi. TBMM Başkanı Kurtulmuş, insanlık cephesinin Filistin davasını desteklemeye devam ettiğini ve bu davanın başarıya ulaşacağını dile getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa