Eylem yapan Martı’lar yönetmelik istiyor!

Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem, paylaşımlı yolculuk sisteminin dünyanın her yerinde olduğunu belirterek, "Türkiye'de de olacak" dedi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
15 Ağustos 2024 16:58
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 17:19
Eylem yapan Martı’lar yönetmelik istiyor!
DHA
Kaynak DHA

Martı'nın kurucusu Oğuz Alper Öktem, Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği talep eden 376 bin kişinin dilekçesini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne teslim etti. Öktem, müdürlük önünde yaptığı açıklamada, bu yönetmeliğin Türkiye’de de uygulanmasını sağlamak için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Paylaşımlı yolculuk sistemi için ısrar

Oğuz Alper Öktem, yaptığı basın açıklamasında, "Paylaşımlı yolculuk dünyanın birçok ülkesinde mevcut, Türkiye'de de olması gerekiyor. Bu yönetmelik çıkana kadar mücadele edeceğiz" dedi. Öktem, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın UKOME’de (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) 7 oy hakkına sahip olduğunu hatırlatarak, "376 bin dilekçeyi buraya getirerek İstanbul halkının sesini duyurmaya geldik" ifadesini kullandı.

200 bin sürücü ve aileleri adına çağrı

Öktem, Türkiye genelinde 200 bin sürücünün ve ailelerinin bu yönetmelikten etkileneceğini belirterek, "Bugün bu sayı 650-700 bin kişilik büyük bir camiaya tekabül ediyor. Eğer bir şehir olsaydık, Sivas’tan daha büyük olurduk ve Türkiye’nin en büyük 32. şehri olurduk" şeklinde konuştu. Öktem, ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde, Martı TAG sayesinde birçok ailenin geçimini sağladığını da vurguladı.

Paylaşımlı yolculuk sistemi için destek talebi

Oğuz Alper Öktem, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcilerinden, Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği’nin İstanbul UKOME’sinde ele alınması sırasında olumlu oy kullanmalarını istedi. “İstanbul bunu hak ediyor, 200 bin sürücü bunu hak ediyor” diyen Öktem, bu yönetmeliğin Türkiye'de de hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sonuç olarak, mücadele devam edecek

Öktem, Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği'nin Türkiye'de uygulanması için mücadelelerinin süreceğini belirterek, "Dünyanın 190 ülkesinde bu sistem mevcut, Türkiye'de de olmalı" dedi. Martı TAG sayesinde 5 milyon vatandaşın bu hizmeti kullandığını ifade eden Öktem, yönetmeliğin çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa