Gölbaşı Mogan Gölü'nde yenilik!

Gölbaşı Belediyesi, ilçede bulunan Mogan Gölü'nde yenilik çalışması gerçekleştirdi. Başkan Odabaşı, "Mogan Gölü eski ihtişamına, maviliğine kavuştu" dedi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
15 Ağustos 2024 17:02
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 17:45
Gölbaşı Mogan Gölü'nde yenilik!
Ecem Çetin Editör

Gölbaşı Belediyesi, doğa dostu projelerine devam ediyor.

Belediye, ilçenin gözde yerlerinden birisi olan, doğal güzelliği ile çok sayıda Ankaralıya ev sahipliği yapan Mogan Gölü'nde çalışma gerçekleştirdi. 


Gölbaşı Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesinin de destekleriyle birlikte ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde yaptığı çalışmalarda su yüzeyindeki atıkları, müsilaj yosunları, yabani otlarını tek tek topladı ve temizledi. 

Mogan gölü, temizlik çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte eski görünüme kavuştu. Gölün, su kalitesi arttırıldı, bölgedeki doğal yaşamın korunması sağlandı.  


Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Mogan Gölü'nün Gölbaşı'nın en değerli doğal miraslarından biri olduğunu söyleyerek, gölün korunması ve güzelliğini sürdürebilmesi için yapılan çalışmaların kendileri için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Odabaşı, şöyle devam etti,

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa