Gelecek ve Yeniden Refah, TBMM'de birlikte çalışacak

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM’de Yeniden Refah Partisi ile birlikte çalışmaya karar verdiklerini bildirdi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
15 Ağustos 2024 18:16
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 18:32
Gelecek ve Yeniden Refah, TBMM'de birlikte çalışacak
MP
Mevlüt Peker Editör

Gelecek Partisi’nin AK Parti’ye katılacağı yönündeki iddialara dün partinin lideri Ahmet Davutoğlu’ndan yanıt gelmiş ve söz konusu iddiaları yalanlamıştı. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, iddialara ilişkin yöneltilen bir soruya yine “epistemoloji” ve “nepotizm” kavramlarıyla yanıt vermişti. Görevdeyken iki kavram kullandığını, aynı gün içinde bu kavramların Google'da en çok arananlar arasında yer aldığını belirterek, epistemoloji ve nepotizm kavramlarının yanında yeni bir kavram kullanacağını söylemiş ve “mitomani” demişti.


Mitomani kavramını, “sürekli yalan söyleyen ve kendi yalanına kendi de inanmaya başlayan, karakterini yalanlara göre ayarlayan kişiye” mitomani dendiğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, bir yıldır Gelecek Partisi'nden 3 kişinin, 1 kişinin ya da 7 kişinin ayrılarak AK Parti’ye geçeceği yönünde iddialar ortaya atıldığını ancak bir yıl tamamlanmasına rağmen kimsenin ayrılmadığını hatırlattı. “İnsanda biraz utanma olur.” diyen ve “Bunlar yalandan da utanmyorlar.” ifadelerini kullanan Ahmet Davutoğlu, bir sene geçmesine rağmen hala aynı iddiaların tekrarlandığını, aynı yalan haberlerin yapıldığını ifade etmişti. Bir kulağının Lübnan'da, bir kulağının Bangladeş'te, bir kulağının Amerikan seçimlerinde olduğunu kaydeden Ahmet Davutoğlu, mitomanilere ayıracak vaktinin bulunmadığını, aynı şekilde hiçbir Gelecek Partili vekilin vaktinin de olmadığını vurgulamıştı.


Erbakan ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gelecek Partisi (GP) Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na ziyarette bulundu. Basına kapalı olarak Gelecek Partisi (GP) Genel Merkezinde yapılan görüşme sonrası, Fatih Erbakan ve Ahmet Davutoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı, açıklamada bulundu.


Gelecek Partisi’nin hangi partiyle birlikte hareket edeceği ya da müstakil olarak mı yoluna devam edeceği konuşulurken partinin lideri Ahmet Davutoğlu’ndan yeni açıklama geldi. Ahmet Davutoğlu, TBMM’de (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Yeniden Refah Partisi (YRP) ile birlikte çalışmaya karar verdiklerini bildirdi.


Gelecek Partisi ile Saadet Partisi birlikte bir grup oluşturmak, TBMM’de ve gelecek seçimlerde iş birliği yapmak maksadıyla 6 Temmuz 2023 tarihinde bir ittifak protokolü imzalamışlardı. Protokole göre 10 Gelecek Partili milletvekili, Saadet Partisi’ne kabul edilmiş ve 21 yıl aradan sonra TBMM'de meclis grubu oluşturulmuştu. Saadet Partili Hasan Bitmez’in parlamento kürsüsünde baygınlık geçirdikten sonra vefat etmesiyle gruptan düşme tehlikesi yaşayan Gelecek Partisi ve Saadet Partisi ortak TBMM Grubu, CHP’nin verdiği bir milletvekili desteği ile varlığına devam etmişti. TBMM Başkanlığına “Saadet Partisi TBMM Grubu” olarak tescil edilen iki siyasi birliktelik arasında CHP’den bir milletvekilinin transfer edilmesiyle huzursuzluk olmuş, Gelecek Partisi’nin “CHP” formülünü beğenmediği konuşulmuştu.

Davutoğlu: "Kapsamlı bir istişare gerçekleştirdik"

Davutoğlu, yaptığı açıklamada, Erbakan ve beraberindeki heyetin ziyaretiyle geniş kapsamlı bir istişare yaptıklarını belirtti. Görüşmenin kritik bir dönemde gerçekleştiğine vurgu yapan Davutoğlu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bulunmasına da değindi.

Abbas'la ilgili değerlendirmeler

Davutoğlu, Mahmud Abbas'ın Filistin Devleti'nin tanınması sürecinde birlikte çalıştıkları bir lider olduğunu belirterek, Abbas'ın TBMM'de yaptığı konuşmanın dünya kamuoyunda yankı uyandıracağını söyledi. Abbas'ın, Gazze'ye gitme kararını Türkiye'de açıklaması durumunda, bu kararın güçlü bir mesaj niteliği taşıyacağını vurguladı.

"Hamasetle bir şey değişmez"

Gazze'deki durumun bir yılını doldurduğunu hatırlatan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, İslam İşbirliği Teşkilatı'nı olağanüstü toplantıya çağırması ve Gazze'ye heyet olarak gidilmesi gerektiğini ifade etti. Davutoğlu, İsrail'e yönelik ciddi bir baskı oluşturulması gerektiğini belirterek, sadece hamaset yüklü konuşmaların yeterli olmadığını söyledi.

"Filistin meselesi hepimizin meselesi"

Davutoğlu, Filistin davasının merhum Erbakan Hoca'dan miras kaldığını ve Kudüs meselesinin İslam dünyasının ortak meselesi olduğunu belirtti. Bu konuda iki parti olarak birlikte hareket edeceklerini açıkladı.

Erbakan: "Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'ndaki rolü önemliydi"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde partisinin Cumhur İttifakı'na katılımının ittifakın başarısında kritik bir rol oynadığını belirtti.

Erbakan, Davutoğlu'nu ziyaret etti

Fatih Erbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından iki lider, basın mensuplarına ortak açıklamalarda bulundu. Erbakan, ziyaretin karşılıklı iş birliğini güçlendirdiğini ifade etti.

"Cumhur İttifakı'nın başarısında kritik rol oynadık"

Fatih Erbakan ise Davutoğlu'na yapılan iadeyi ziyaretin verimli geçtiğini ifade etti. Erbakan, Türkiye'nin çeşitli meselelerinin ele alındığını ve Gazze konusunun da gündeme geldiğini söyledi. Ayrıca TBMM'de "Saadet-Gelecek" grubuyla iş birliği yapılması konusunda da görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

"Pişman değiliz"

Basın mensuplarının, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemelerinden dolayı pişman olup olmadıkları sorusu üzerine Erbakan, bu desteğin Cumhur İttifakı'nın başarısında büyük bir rol oynadığını ve siyasi yol ayrımında yaptıkları hamlenin doğru olduğunu ifade etti. Erbakan, "Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır" diyerek bu kararlarının arkasında durduklarını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa