Sakarya’da evin deposunda çıkan İBB’nin park malzemeleri gündem oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne( İBB ) ait onlarca bank, şemsiye ve malzemelerin Sakarya’da bir evin deposunda çıkması tartışma yarattı.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
15 Ağustos 2024 19:18
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 19:42
Sakarya’da evin deposunda çıkan İBB’nin park malzemeleri gündem oldu
CS
Canan Salman Editör

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne( İBB ) ait onlarca bank, şemsiye ve malzemelerin Sakarya’da bir evin deposunda çıkması tartışma yarattı.

İstanbul’da kent ormanlarında, parklarda kullanılan onlarca bank, şemsiye ve farklı malzemeler Sakarya’da bir evin deposunda görüntülendi.

Ancak İBB’ye ait ve milletin parasıyla alınan onca malzeme o eve nasıl ve kim tarafından götürüldü?

İBB henüz bu konuda bir açıklama yapmadı.

Sözcü’nün haberine göre, malzemelerin görüldüğü deponun bulunduğu ev Muzaffer G.’ye ait.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 17 yıl orman şefi olarak çalışan Muzaffer G., Mayıs ayında emekli oldu.

İddiaya göre, emekli olmadan önce Kemerburgaz Kent Ormanı’nda çalışan Muzaffer G. getirdiği kamyona, değeri yüzbinlerce lirayı bulduğu belirtilen bank, şemsiye, soba gibi malzemeleri yükledi. 

İBB'nin eşyalarını evinin deposuna koydu

Muzaffer G., herkesin bilgisi dışında aldığı eşyaları Sakarya Pamukova’da bulunan arsasına yaptırdığı evin deposuna götürdü.

Camiye de hediye etti

Pamukova’daki evinin bahçesine İBB’ye ait bankı kurup kullanmaya başladı. Bununla da yetinmedi ve çevresine bankları 25 bin TL’den satacağını söylediği öne sürüldü.

Muzaffer G., bir bankı da ilçede bulunan camiye hediye etti.

Dört oda dolusu malzemeyle kendi evinin inşaatını da tamamladığı iddia edilen Muzaffer G.’nin yaptıklarından İBB’nin haberi olup olmadığı henüz bilinmiyor.

 (Arşiv)

‘Çürük malzemeler’ dedi

Eski İBB çalışanı Muzaffer G., görüntülerin medyaya yansıdığını öğrenince gazetecilere, “Çürük malzemeleri aldım” yanıtını verdi.  

Fakat malzemelerin çürük olmadığı görüntülerden de anlaşılıyor.

İBB hangi adımı atacak?

İBB’den henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen İstanbullulara ait malzemelerin Sakarya’da özel bir mülkte bulunmasının kabul edilemez olduğu yönündeki yaklaşım medyaya yansıdı.

Malzemelerin geri alınması için adım atmayacağı ve konuyu adli boyuta taşıyıp taşımayacağı konusunda İBB’den henüz bir açıklama gelmedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa