Adalet Bakanlığı'ndan Ümit Özdağ'a yalanlama

Adalet Bakanlığı, Ümit Özdağ'ın, "Suriye Aile Hukuku isimli kitabın Adalet Bakanlığı tarafından aile mahkemelerine gönderildiği" iddiasını yalanladı.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
15 Ağustos 2024 23:46
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 23:57
Adalet Bakanlığı'ndan Ümit Özdağ'a yalanlama
BY
Barış Yılmaz Editör

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Suriye Aile Hukuku isimli kitabın Adalet Bakanlığı tarafından Aile Mahkemelerine gönderildiğini iddia etti.

Bir kitap görselini ekleyen Özdağ,  Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku’na (MÖHUK)  göre, “vatansızlar ve mülteciler hakkında yerleşim yeri, bulunmadığı hâllerde mutat mesken, o da yok ise dava tarihinde bulunduğu ülke hukuku,” uyarınca uygulanacak hukukun belirlendiğine işaret etti.

Özdağ, sığınmacı ve mültecilere ilişkin davalarda adli yardım taleplerine baroların yanıt vermek zorunda kaldığını, avukata ödenecek ücret, tebligat ve tercümeler nedeniyle on binlerce Türk lirasının milletin cebinden çıktığını belirtti. 

Ümit Özdağ, sürekli suça karışan, hatta deport (sınır dışı)  edilmesine rağmen bilinçli şekilde suça karışan sığınmacı ve kaçaklara avukat sağlanmak zorunda kalındığını ifade etti.

Buna Adalet Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Adalet Bakanlığı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın paylaştığı ve bazı sosyal medya hesaplarınca da alıntılanan "Suriye Aile Hukuku isimli kitabın Adalet Bakanlığı tarafından aile mahkemelerine gönderildiği" iddiasını yalanladı.

Bunun tamamen asılsız olduğunu belirten Adalet Bakanlığı, herhangi bir kurum veya kuruluşa böyle bir kitabın gönderilmediğini duyurdu.

Ümit Özdağ'ın yine X platformundan önce paylaşıp sonra sildiği 'Hakimlerin, Suriyelilerle ilgili aile hukukunu ilgilendiren davalarda Suriye hukukuna göre değerlendirmede bulunacakları' iddiasının da gerçek dışı olduğunun altını çizdi.

Bakanlık, 'Suriyelilerin dava açarken yargılama giderlerini devletin karşıladığına' yönelik ifadelerinin de doğru olmadığını açıkladı.

Adalet Bakanlığı, halkı yanıltmaya yönelik asılsız paylaşımlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı da dile getirildi.

Açıklamada, gerçeğe aykırı bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kişilere ve dezenformasyon içeren manipülatif iddialara itibar edilmemesi istendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa