Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle tavizsiz mücadele mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörü, Türkiye için bir tehdit kaynağı olmaktan çıkarana kadar azim ve kararlılıkla mücadeleyi sürüreceklerini söyledi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 00:33
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 00:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle tavizsiz mücadele mesajı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde düzenlenen Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde, güvenlik güçlerinin milletin huzuru ve vatanın bekası için üstlendikleri önemli görevlere vurgu yaptı.

 Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, mezun olan genç subay ve astsubaylara seslenerek, onların sadece bir meslek sahibi olmadıklarını, aynı zamanda vatan, millet ve devlet aşkıyla yoğrulmuş kahramanlar olduklarını ifade etti.

Erdoğan, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın bu gurur gününde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Türkiye Cumhurbaşkanı olarak bu birliktelikten ve cesaretten duyduğu gururu vurguladı. Konuşmasında, "Gönülleri birleşenler, uzaklarda dertleşenler selam sizlere; şanlı mazimize, yarına, zafer ordusunun silahlarına selam olsun" diyerek tüm güvenlik güçlerine olan inancını dile getirdi.

Vatanın dört bir yanında ve denizlerde görev yapan kahramanların, milletin huzuru ve esenliği için gösterdikleri fedakarlıkları hatırlatan Erdoğan, genç subayların ve astsubayların yetişmelerinde emeği geçen ailelere ve eğitmenlere şükranlarını sundu. Cumhurbaşkanı, yeni mezunların, vatanı, milleti ve devleti koruma konusunda büyük bir sorumluluk taşıdığını belirterek, "Her biriniz, milletimizin dualarıyla yetiştiniz. Allah sizlerden razı olsun." dedi.

Törende 2023-2024 akademik yılını başarıyla tamamlayan 868 subay ve 3.249 astsubay öğrencinin mezuniyet sevincini paylaştığını belirten Erdoğan, bu öğrencilerin farklı branşlarda ve rütbelerde göreve başlayacaklarını ifade etti. Erdoğan, "Bugüne kadar toplamda 4 bin 117 subay ve astsubay jandarma ve sahil güvenlik teşkilatlarına katılmıştır. Bugün ise 774 erkek, 82 kadın subay, 3 bin 34 erkek ve 215 kadın astsubay mezun oluyor." diyerek, bu önemli günün anlamını vurguladı.

Konuşmasında, Jandarma ve Sahil Güvenlik teşkilatlarının, milletin huzuru için omuzladıkları sorumluluğun büyük olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Omuzlarınızda, mazlum ve mahzun gönüllerin ağırlığı var. Tarihimizden aldığınız güçle, milletimizin geleceğini koruyacak, vatan topraklarını savunacaksınız." diye ekledi.

Erdoğan, terörle mücadelede elde edilen başarılara değinerek, ülkenin güvenliği için her türlü tedbiri almaya devam edeceklerini belirtti. "Hukukun dışına çıkanın gözünün yaşına bakmayız. Milletimizin huzurunu ve güvenliğini tehdit edenlere asla müsamaha göstermeyeceğiz." diyerek kararlılık mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bugün tüm dünyada, cesur ve vicdanlı bir duruş sergileyebilmesinin en önemli sebebinin, son 22 yılda güvenlik alanında yakaladığı başarılar olduğuna işaret etti.

Erdoğan, tam 40 yıldır milletin başına bela edilen bölücü terör örgütüne karşı mücadelede tarihi kazanımlar elde edildiğinin altını çizdi.

Terörü,  bir tehdit kaynağı olmaktan çıkarana kadar azim ve kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Erdoğan,  hukuka uyan hiç kimseyle sorunları olmadığını,  ama hukukun dışına çıkan, kendini devletten, kamu otoritesinden üstün görenin  gözünün yaşına bakmayacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların canına, malına, namusuna, huzuruna kast edenlere kesinlikle müsamaha göstermeyecekleri mesajını verdi.

 Erdoğan, "Mafyaymış, çeteymiş, insan kaçakçısıymış, teröristmiş, şehir eşkıyasıymış, bunların hiçbirine aman vermeyeceğiz." dedi.

Törende, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tümgeneral Şakir Uslu da hazır bulundu. Ayrıca, mezun olan dönem birincilerine diplomalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden almalarının ardından, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı ve Jandarma Havacılık Başkanlığı ekiplerince yapılan gösteriler büyük ilgi topladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 85 Milyonluk Gücü

Törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 85 milyonun ortak yurdu olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Bu millet bizim, bu ülke hepimizin. Milletimiz huzur ve güven içinde olursa, devletimiz de güçlü olur. Sizden beklentim, her zaman milletimizin yanında olmanızdır." dedi.

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik personeline duyduğu güveni dile getirerek, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet aşkıyla geleceğe yürüyeceğiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan, şehadetlerinin 7’nci yıl dönümü olan Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Ferhat Gedik'i rahmetle anarak, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa