İzmir'deki zeytinlik alanda yangın...

İzmir'de zeytinlik alanda çıkan yangına müdahale ediliyor. İşte bölgede başlayan yangından son durum...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 06:37
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 06:37
İzmir'deki zeytinlik alanda yangın...
AA
Kaynak AA

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Vişneli Mahallesi yakınlarında bir zeytinlik alanda yangın çıktı. Henüz nedeni bilinmeyen yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri hızla yönlendirildi.

Yangına müdahale için bölgeye traktörlerle su tankeri taşıyan vatandaşlar da katıldı. Mahalle sakinlerinden Muzaffer Karayel, yangını duyar duymaz bölgeye gelerek söndürme çalışmalarına destek verdiğini belirtti.

Karayel, çevre mahallelerden de yardım için gelenler olduğunu vurgulayarak, "Köylüler olmasa bu yangın Torbalı'ya kadar ulaşırdı. Rüzgar çok şiddetli, ama Allah’tan yer ekipleri burada. Herkese geçmiş olsun," dedi.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Manisa'daki yangında son durum

Manisa'nın Gördes ilçesinde dün başlayan orman yangınına müdahale devam ederken, farklı bir bölgede çıkan yeni bir yangın için de çalışma başlatıldı. Boyalı Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda dün saat 14.34'te başlayan yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalar sürerken, bu noktadan uzakta bulunan Kayacık Mahallesi yakınlarında da yeni bir yangın çıktı.

Bu durum üzerine bölgedeki ekiplere takviye gönderildi. Yangınlara müdahale eden ekipler, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 uçak, 9 helikopter, 70 arazöz, 17 su ikmal aracı, 8 dozer ve 6 yer ekibinden oluşuyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa