ABD'den İsrailli yerleşimcilerin saldırılarına göstermelik tepki...

ABD'den İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria'da düzenlediği saldırılara tepki gösterse de söylemleri ve yaptıkları her defasında çelişiyor...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 07:25
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 07:25
ABD'den İsrailli yerleşimcilerin saldırılarına göstermelik tepki...
AA
Kaynak AA

ABD yönetimi, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrailli yerleşimcilerin Filistinli bir kişiyi öldürdüğü ve birçok ev ile aracı ateşe verdiği saldırılara "kabul edilemez" diyerek tepki gösterdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü, Batı Şeria'daki saldırılarla ilgili soruya yazılı yanıt vererek, "Batı Şeria'daki Filistinli sivillere yönelik şiddet kullanan yerleşimci saldırıları kabul edilemez ve derhal durmalıdır. İsrailli yetkililer, tüm toplumu korumak için gerekli önlemleri almalıdır" ifadelerini kullandı.


Sözcü, İsrail'in bu tür saldırıları önlemek ve sorumluları adalet önüne çıkarmak için harekete geçmesi gerektiğini de vurguladı.

Kalkilya kentine bağlı Cit köyünde Yahudi yerleşimcilerin gerçekleştirdiği saldırıda bir Filistinli yaşamını yitirmiş, bir kişi ağır yaralanmış ve Filistinlilere ait 4 ev ile 6 araç ateşe verilmişti.


İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırının ardından, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılar yoğunlaştı. Bu süreçte Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail askerleri ve yerleşimcilerin saldırıları sonucu 633 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 5 bin 400 Filistinli yaralandı.


h(2150877 )

ABD'nin İsrail'e silah satışı onayı

ABD'nin İsrail'e onayladığı 5 ayrı silah paketi, savaş uçakları, havadan havaya füzeler, tank mühimmatları ve taktik araçları içeriyor. En büyük kalemi oluşturan 18,9 milyar dolarlık satışta, 50 adet F-15IA savaş uçağı, 25 adet F-15I modernizasyon kiti ve ilgili mühimmatlar bulunuyor.

Diğer paketlerde, 30 adet orta menzilli havadan havaya füze sistemi (AMRAAM), 32 binden fazla tank mermisi ve 50 binden fazla top mermisi yer alıyor. Toplam değeri 20,3 milyar doları bulan bu satış paketi, Gazze'deki ateşkesin belirsiz olduğu ve gerginliğin arttığı bir dönemde onaylandı.

ABD Kongresi'nden bu satışa engel olacak bir adım beklenmiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa