İran'dan Gazze açıklaması: Çabalar devam etmeli

İran'dan yapılan açıklamada Gazze'deki soykırımın durdurulması için ortak çabaların sürdürülmesi gerektiği açıklaması yapıldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 07:59
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 07:59
İran'dan Gazze açıklaması: Çabalar devam etmeli
AA
Kaynak AA

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri, Doha'da dün başlayan ateşkes görüşmeleri hakkında, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırım suçlarının durdurulması için diplomatik çabaların ve ortak çalışmaların sürdürülmesinin önemini vurguladı.


Bakıri, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti. Görüşmede, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına son verilmesine yönelik Doha'da yapılan müzakerelerin ilerleyişi hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını aktaran Bakıri, Al Sani'nin müzakerelerin bu aşamasını "hassas" olarak değerlendirdiğini ifade etti.


Bakıri, İsrail'in Gazze'de işlediği soykırım suçlarının sona erdirilmesi için diplomatik girişimler de dahil olmak üzere ortak çabaların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze'de ateşkes sağlanması amacıyla dün Doha'da başlayan müzakerelere, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Bill Burns, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ve Mossad Direktörü David Barnea gibi yetkililer katıldı.


Hamas, müzakerelere katılmayacağını duyurmuş ve arabuluculardan 2 Temmuz'da üzerinde anlaşmaya varılan konuları uygulamaya yönelik bir plan sunmalarını ve İsrail'in bu plana sadık kalacağına dair açık bir taahhütte bulunmalarını talep etmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa