Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kritik toplantı

Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletvekilliği düşürülen Can Atalay için bugün olağanüstü toplanıyor. Toplantı saat 14.00'te toplanacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 09:02
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 10:08
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kritik toplantı
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gezi Parkı davasından ceza verilen ve Anayasa Mahkemesi'nin "Vekilliğinin düşürülmesi işlemi yok hükmünde" kararına rağmen cezaevinde tutulan TİP Milletvekili Can Atalay için saat 14.00'te toplanacak.


Başta Türkiye İşçi Partisi olmak üzere, CHP ve muhalefet, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesini geçersiz sayılan AYM kararının okutularak, Atalay'ın özlük haklarının iade edilmesini talep etmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi, DEM Parti, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve Emek Partisi  Anayasa Mahkemesi’nin  Can Atalay ile ilgili verdiği karar nedeniyle Meclis’in olağanüstü toplanmasını istemişti.



Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile TİP'li milletvekilleri Ahmet Şık ve Sera Kadıgil geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi Numan Kurtulmuş'u  Meclis'te ziyaret gerçekleştirdi. TİP Genel Başkanı, milletvekili ile Numan Kurtulmuş arasındaki görüşmede Can Atalay konusu toplantının ana gündemi oldu.

Görüşme sonrası Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın Hatay Milletvekilliğini hatırlatan Baş, diğer siyasi partilerle yaptıkları görüşmeyi Kurtulmuş'a ilettiklerini söyledi.


Toplantı için 120 imzanın olması gerektiği öğrenilirken muhalefetin bu sayıya ulaştığı belirtildi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulu’nu, Anayasa’nın 93'üncü ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 7’nci maddeleri gereğince, 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 14.00'te toplantıya çağırdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletvekilliği düşürülen Can Atalay için bugün olağanüstü toplanıyor. Toplantı saat 14.00'te toplanacak.

Diğer yandan Can Atalay için toplanacak TBMM'de Meclis Başkanvekilliği’ni CHP’li Gülizar Biçer Karaca’nın yönetmesi bekleniyordu ancak Genel Kurul AK Parti’li Bekir Bozdağ başkanlığında toplanacağı öğrenildi. CHP Grubundan ise karara tepki geldi. 

AYM 22 Şubat'ta Yargıtay'ın vekilliğinin düşürülmesi kararının "yok hükmünde olduğunu" açıklamış, gerekçeli karar 1 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Can Atalay hakkında yapılacak toplantı hakkında "TBMM'nin yapacağı bir şey yok "ifadelerini kullanmıştı. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa