Gazze'de gece boyunca bombalar patladı!

İşgalci İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerini bombardımana tuttu. Saldırılarda en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 09:45
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 10:32
Gazze'de gece boyunca bombalar patladı!
Kübra Şenal Editör

Katil İsrail, Gazze'de nefes alacak alan bırakma. Yaşam belirtisi olmayana kadar bölgede saldırıların süreceğini söyleyen işgalci Netanyahu durmak bilmiyor.

Gazze Şeridi

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusu hava ve kara saldırılarıyla Gazze Şeridi'nin birçok bölgesine bombalar yağdırdı.

Gazze'de yine siviller hedef alındı

Kuzey bölgesinde yer alan Gazze kentinin Ed-Derec Mahallesi'nde "Abdulvahid" ve "El-Huri" ailelerinin evleri bombalandı. Bir evin enkazından biri 13 yaşında kız çocuğu olmak üzere 5 kişinin cansız bedeni çıkarılırken, 8 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı. Ölü ve yaralılar El-Ehli Baptist Hastanesi'ne kaldırıldı.


İHA'larla saldırdılar

İsrail ordusuna ait bir insansız hava aracı (İHA) Gazze Şeridi'nin orta kesiminde kalan Ez-Zevayide Köyü yakınlarındaki Filistinlileri vurdu. Saldırıda 1 Filistinli yaşamını kaybederken, çok sayıda Filistinli de yaralandı.


Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda İsrail askerlerinin drone ile üzerine ateş açtığı 1 Filistinli hayatını kaybetti. Nusayrat Mülteci Kampı'nda ise bir ev hava saldırısında hedef oldu. Buradan 1 Filistinlinin cansız bedeni ile bazı yaralılar çıkarıldı.

Gazze kentinde konuşlanan işgalci İsrail ordusuna ait zırhlı birlikler Zeytun Mahallesi'ne doğru yoğun ateş açarken Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde de İsrail ordusu topçu atışlarını sürdürmeye devam etti.


Bureyc Mülteci Kampı gece boyunca hedef oldu

Soykırım çetesi İsrail gece boyunca Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kenti ile orta kesimindeki Bureyc Mülteci Kampı'na saldırılar düzenledi.

Gazze'de ölü sayısı 40 bini geçti

Gazze'de son durum

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı dün yaptığı açıklamada İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 5 Filistinlinin öldüğünü, 92 bin 401 Filistinlinin yaralandığını bildirildi.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa