Perulu çete lideri ABD'de yakalandı

Peru'da "Los Killers" çetesinin lideri Gianfranco Torres-Navarro'nun New York'ta gözaltına alındığı kaydedildi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 10:53
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 11:12
Perulu çete lideri ABD'de yakalandı
Hakan Öksüz Editör

ABD Göç ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE), Peru'da faaliyet gösteren "Los Killers" çetesinin lideri Gianfranco Torres-Navarro'nun New York'ta gözaltına alındığını açıkladı. ICE'nin yazılı açıklamasına göre, 23 cinayetten sorumlu olduğu iddiasıyla Peru'da aranan Torres-Navarro, New York'un Endicott kasabasında yakalandı.


Teksas-Meksika sınırından yasa dışı giriş

38 yaşındaki Torres-Navarro'nun, Mayıs ayının ortalarında yasa dışı yollarla Teksas-Meksika sınırından ABD'ye girdiği belirtildi. ICE, çete liderinin şu anda Bufallo Gözetim Merkezi'nde tutulduğunu bildirdi.


Toplum güvenliği için tehdit

ICE bölge yetkililerinden Thomas Brophy, Torres-Navarro'nun toplumun güvenliği açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Brophy, "New York'un vatandaş olmayan tehlikeli kişiler için güvenli bir yer olmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Çete liderinin sağ kolu da gözaltında

Torres-Navarro ile birlikte, çete liderinin "sağ kolu" olarak bilinen kız arkadaşı Mishelle Sol Ivanna Ortiz Ubillus da gözaltına alındı.


Peru'da şiddet ve cinayetlerle anılıyor

Peru basınına göre, "Los Killers" çetesi ülkede inşaat şirketlerini haraca bağlaması ve rakiplerine karşı uyguladığı acımasız şiddetle tanınıyor. Torres-Navarro, özellikle bir emekli polis memurunu öldürmek ve San Miguel Belediyesi yetkilisine saldırmak suçlarıyla aranıyordu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa