TÜİK haziran ayı hizmet üretim endeksini açıkladı

Hizmet üretim endeksi, haziran ayında yıllık bazda yüzde 1,6 artarken, aylık bazda yüzde 1,1 azalma gösterdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 11:06
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 11:30
TÜİK haziran ayı hizmet üretim endeksini açıkladı
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2024 yılı Haziran ayına ilişkin hizmet üretim endeksi verilerine göre, yıllık bazda genel endeks yüzde 1,6 oranında artış gösterdi. 


Sektörel bazda incelendiğinde, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 5,9, gayrimenkul hizmetlerinde ise yüzde 5,3 oranında artış dikkat çekiyor. Buna karşın, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 1,6 oranında azalma yaşandı.


Aylık bazda ise hizmet üretim endeksi yüzde 1,1 oranında geriledi.  Ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 2,6, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde ise yüzde 1,9 oranında azalma kaydedildi. Buna karşılık, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 3,0 oranında artış gösterdi.

Bu veriler, hizmet sektöründeki dinamikleri ve ekonomik faaliyetlerdeki dalgalanmaları gözler önüne sermekte. Özellikle bilgi ve iletişim hizmetleri ile idari ve destek hizmetlerindeki artışlar, sektörün genel performansını da olumlu yönde etkiledi.


Mayıs'ta 0,8 artış

Endeks, mayıs ayında da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,8 artış gösterdi. Konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 5,9, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 4,6, idari ve destek hizmetleri yüzde 5, gayrimenkul hizmetleri yüzde 0,4 yükseliş gösterdi. 

Ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 2,5, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 0,2 azaldı. Hizmet üretim endeksi, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 artış gösterdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa