Manisa ve İzmir'deki orman yangınlarında son durum!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde ve Manisa'nın Gördes ilçesindeki orman yangınlarıyla büyük ekipler mücadele ediyor ancak rüzgar ekiplerin işini zorlaştırıyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 12:54
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 14:42
Manisa ve İzmir'deki orman yangınlarında son durum!
AA
Kaynak AA

Manisa ve İzmir’deki orman yangınlarıyla mücadele sürüyor

Manisa ve İzmir'de çıkan orman yangınlarına karşı ekiplerin havadan ve karadan yoğun mücadelesi devam ediyor. İzmir'in Karşıyaka ilçesinde ve Manisa'nın Gördes ilçesinde başlayan yangınlar, geniş alanlara yayılarak büyük zarara yol açtı.

İzmir’deki yangın Karatepe mevkisinde başladı

İzmir’in Karşıyaka ilçesine bağlı Yamanlar Karatepe mevkisinde 15 Ağustos Perşembe günü akşam saatlerinde başlayan orman yangını, kuvvetli rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangına 4 yangın söndürme uçağı, 5 yangın söndürme helikopteri, 4 su ikmal aracı, 19 arazöz, 2 dozer ve 4 yer ekibiyle müdahale ediliyor. Söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor.


İzmir Valisi yangın bölgesinde incelemelerde bulundu

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının çıktığı Karşıyaka Yamanlar Karatepe mevkisine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Elban, yangınla mücadele eden ekiplerin çalışmalarını yerinde inceledi ve söndürme çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı.

Şiddetli rüzgar yangını zorlaştırıyor

Yangın bölgesinde etkili olan şiddetli rüzgar, alevlerin daha da büyümesine neden oldu. Bu durum, yangın söndürme çalışmalarını zorlaştırırken, bölgedeki bir hayvan barınağı da tahliye edildi. Yazlık evlerde bulunan bazı vatandaşlar jandarma kontrolünde güvenli alanlara sevk edildi.


İzmir’de geniş çaplı müdahale

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangına karşı geniş çaplı bir müdahale başlattı. Dün öğle saatlerinde başlayan yangına 3 uçak, 9 helikopter, 70 arazöz, 17 su ikmal aracı, 8 dozer ve 6 yer ekibi ile müdahale edildi. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Manisa’nın Gördes ilçesinde de yangın devam ediyor

Manisa'nın Gördes ilçesinde Boyalı ve Kayacık mahallelerinde çıkan orman yangınlarına karşı mücadele sürüyor. Ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü söndürme çalışmaları sayesinde yangının yayılma hızı azaldı ve durumun iyiye gittiği belirtildi.

MSB, Gördes’teki yangına havadan destek sağlıyor

Milli Savunma Bakanlığı, Manisa'nın Gördes ilçesindeki orman yangınına 4 helikopterle havadan destek sağladığını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 4 helikopter ile Manisa'nın Gördes ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarına havadan destek sağlıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi de yangına müdahale ediyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Gördes ilçesindeki Boyalı ve Kayacık mahallelerinde devam eden yangına müdahale çalışmalarına katıldı. Ayrıca, Karayakup Mahallesi'nde yapılan söndürme ve tahliye çalışmalarına da destek verildi. Ekiplerin, yangının kontrol altına alınması için özverili çalışmaları sürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa