Kapadokya'da reklam çekimi krizi! Yapıya zarar veren firmaya ceza

Kapadokya'da, bir firmanın reklam çekimi tarihi kaya oyma yapıya zarar verdiği iddiasıyla durduruldu ve para cezası uygulandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 13:33
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 13:48
Kapadokya'da reklam çekimi krizi! Yapıya zarar veren firmaya ceza
AA
Kaynak AA

Kapadokya'da, bir firmanın reklam çekimi için dekor hazırlama çalışmaları, tarihi kaya oyma yapıya zarar verdiği iddiasıyla durduruldu. Nevşehir'in Göreme beldesinde yer alan Güllüdere Vadisi'nde gerçekleşen olay, Kapadokya Fotoğrafçılar Derneği üyelerinin durumu fark etmesiyle ortaya çıktı.


Kapadokya Fotoğrafçılar Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek üyeleri Güllüdere Vadisi'nde fotoğraf çekerken, reklam çekimi için hazırlık yapan kişilerin kaya oyma yapının duvarlarına kimyasal içerikli yapıştırıcı kullanarak elyaf yapıştırdığını tespit etti. Dernek üyeleri duruma tepki gösterdi ve hemen jandarma ekiplerine ihbarda bulundu. İhbarın ardından alana gelen jandarma ekipleri, reklam firmasının çalışmalarını durdurdu.


Kapadokya Alan Başkanlığı, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, reklam çekimi için kullanılan kimyasal içerikli maddelerin kaya oyma yapıya zarar verdiği tespit edilen firmaya yaklaşık 2 milyon TL ceza kesildiği ve hukuki işlemlerin başlatıldığı belirtildi. Ayrıca, alanın Kapadokya Alan Başkanlığı ve Nevşehir Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü ekiplerince temizlendiği bildirildi.


"Gerekli önlemler alındı "

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı;





Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa