Kastamonu'da tekne faciası: 2 kişinin cesedi bulundu

Kastamonu'da 11 Ağustos'ta batan teknede kaybolan 3 kişiden ikisinin cansız bedeninin bulunduğu bilgisi geldi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 13:48
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 14:13
Kastamonu'da tekne faciası: 2 kişinin cesedi bulundu
Hakan Öksüz Editör

Kastamonu'nun Cide ilçesinde Gideros Koyu'nda meydana gelen tekne faciasında kaybolan 3 kişiden 2'sinin cesedine ulaşıldı. "Maviş" adlı teknenin kaptanı Öztürk Kürelioğlu ile yolcular Hülya Mütevelli ve Esmanur Gürcan'ın bulunması için geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları yürütülüyor.


Arama çalışmalarında polis kontrol botu da kullanıldı

Aramalar, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AFAD ve jandarma ekipleri tarafından yapılıyor. Çalışmalara Samsun ve Sinop emniyet müdürlüklerinden 6 dalgıç polis ile Bartın Emniyet Müdürlüğünden polis kontrol botu ve 4 polis gemi personeli de katıldı. 

Hava koşulları, arama çalışmalarını güçleştirdi

Sabah saatlerinde sualtı görüntüleme ve kurtarma cihazları (ROV) kullanılarak yapılan aramalarda helikopter ve AFAD ekiplerinin dron desteği de alınıyor. 

Hava koşullarının kötüleşmesi sebebiyle arama çalışmalarına zaman zaman ara veriliyor.


Önce Esmanur Gürcan'ın, sonra Hülya Mütevelli'nin cansız bedeni bulundu

Gideros Koyu'nda kaybolanlardan Esmanur Gürcan'dan sonra, Hülya Mütevelli'ye ait olduğu düşünülen ikinci bir ceset daha bulundu. Cide açıklarında ulaşılan bu cesetler, kimlik tespiti yapılması amacıyla Cide Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


Batan teknedeki 3 kişi kurtarılmış, 3 kişi kayıplara karışmıştı

Olay, 11 Ağustos'ta Gideros Koyu'nun 2 mil açığında, yaklaşık 5 metrelik "Maviş" isimli fiber teknenin henüz belirlenemeyen bir sebeple batması sonucu meydana geldi. Teknenin içinde 6 kişinin bulunduğu kaydedildi.

Denizde yardım çığlıklarını duyan yakındaki bir balıkçı teknesi, batmakta olan teknedeki 3 kişiyi kurtarırken, kaybolan 3 kişi için arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa